De gossets

i pipinets

Núria Bonet i Malàs GIRONA

He llegit que aviat l´Ajuntament de Girona repartirà ampolles d´aigua per netejar els pipís del carrer que facin els nostres gossos. La mesura anterior va ser recollir les «caques» amb bossetes. Mesura que francament aplaudeixo. Però això de repartir aigua no ho veig clar tenint en compte que en molts llocs de la ciutat s´han retirat els expenedors de bossetes. Dubto que això de regalar aigua duri gaire. Que hi farem, de fet és una despesa més que comporta tenir mascota.

El que em preocupa és que potser arribarà un dia en què haurem de passejar el gos amb un kit de bossetes, aigua i qui sap, potser la baieta per eixugar l´aigua perquè ningú rellisqui.

Sort que no posen la mesura de l´aigua en funció de la grandària del gos. Ja callo, no fos cas que donéssim idees...

Devolució

Joan Boronat Lecha blanes

Fa anys que a Patriotes per la Devolució, en Miquel Manubens predica que Catalu­nya ha d´exigir la devolució de les Constitucions segrestades amb el decret de Nova Planta, però és sorprenent que cap partit polític ni cap organització civil, AMI, ANC o Òmnium s´ho prengui seriosament.

¿Són ingenus el nostres polítics per deixar-se empresonar o haver d´exiliar-se, o tot és una maniobra ben calculada? Potser serveix d´estratègia per reclamar la Devolució de les Constitucions Catalanes, i que els nostres juristes puguin demostrar al Comitè de Des­co­lonització i altres institucions internacionals que abans que Catalunya desobeís l´actual llei espanyola, Espa­nya va violar les nostres. Ja ha fet entendre el MHP Puigdemont que hi ha altres alternatives a la República. Mentrestant, el Poble, a seguir organitzant manifestacions pacífiques i cíviques amb milions de catalans, reclamant la llibertat de Catalunya i la dels presos polítics.

Setmana Santa

Paquita Xarles Arnau girona

Hem acabat la Quaresma i la Setmana Santa, convertida a vegades en vacances de primavera, no és criticable, no és res dolent, el treballador mereix el seu descans però a vegades ens hi falta el més important. Què celebrem per Setmana Santa? doncs la passió i mort de Jesucrist, que va néixer per a tots, per redimir-nos i salvar-nos. És l´esperit de la Setmana Santa que massa sovint la convertim en uns dies d´esbarjo, que no està malament, però deixem de banda l´esperit de pregària i de recolliment.

També és un bon moment per reunir-nos les famílies, els amics, els veïns... també per acompanyar tantes persones que es troben soles i a vegades, amb mancances de tota mena, que agrairien una mà estesa. En el nostre entorn hi tenim pobresa, malalties, soledat. Per mi el sofriment és un misteri, els creients catòlics i d´altres religions no podem arreglar-ho tot però si acompa­nyar els necessitats, podem escoltar i aconsellar, i sobretot, pregar.

La Setmana Santa ens convida a la pregrària, a la solidaritat, a estimar Déu i els germans.