L'article 490.3 del Codi Penal estipula categòric que «qui calumniï o injuriï el Rei o qualsevol dels seus ascendents o descendents, la Reina consort o el consort de la Reina, el Regent o a algun membre de la Regència, o al Príncep hereu de la Corona, serà castigat amb la pena de presó de sis mesos a dos anys». La protecció abasta des de Leovigild fins a Felip XXXVIII, i els penalistes discuteixen si empara també a Corinna. Els partits governants acaben de revalidar aquest enunciat. De dreta extrema a dreta, Vox, Ciutadans, PP i PSOE consideren que la Família Reial necessita aquesta salvaguarda addicional. Es veu que s'intentava evitar que s'agredissin entre ells.

Al diccionari s'hi defineix injuriar com «agreujar, ultratjar amb obres o paraules». Sofia de Grècia, Letizia de Ortiz i Elionor de Borbó es van agreujar mútua i simultàniament el passat diumenge. Amb el dolor afegit que les injúries van transcórrer en l'exercici dels seus càrrecs, i en el temple del que va ser un dia l'única religió veritable. Si un raper o tuiter hagués dispensat a la Reina Mare el tracte vexatori que li van brindar la Reina Filla i la Reina Neta, l'artista en qüestió estaria a la presó. I ni tan sols hem abordat el patent delicte d'odi.

En el seu afany de protegir reis i empresonar rapers, el legislador va deixar un buit alarmant. Què passa quan els royals s'injurien entre si? Aquesta paradoxa va ser precisament resolta sense complexos per la reina d'Alícia, en exigir que els caps segueixin rodant.

Un raper se'n va a la presó per perjudicar el tron que els seus ocupants esbudellen davant la plebs. Valtonyc ha perjudicat més la monarquia que l'acte sacramental interpretat a les portes d'una catedral? La presó ha de continuar, però el formalisme imprescindible exigeix una redacció modificada de l'article 490.3. «Qui injuriï als reis en la mateixa forma en què els reis s'injurien entre ells, es pot anar preparant». Des de Madrid ens aporten una interpretació alternativa. Una altra família trencada pel Procés.