Entres en les edicions electròniques dels diaris ple de curiositat i en surts carregat de deures. Quan recorres el front de les últimes notícies, arribes a la rereguarda on aguaita un periodisme preceptiu, bessó de la publicitat de revista de modes, que imposa més tasques de les que es poden fer, amb el que això estressa. Al web com en la war: al front et diuen què has de fer; a la rereguarda, com has de ser.

Si llegeixes les 10 novel·les que no et pots perdre d´aquesta fira del llibre i veus les 10 sèries de 10 capítols imprescindibles al juny, poc temps et queda per ser proactiu de 10 maneres en la teva feina o per atendre les 10 regles de l´emprenedoria.

A més de veure i llegir, cal esborrar i rellegir. Has de fer una nova lectura de clàssics que no s´explica que t´agradin avui i oblidar pel·lícules al teu cap per les seves intolerables actituds transfòbiques.

En els clics d´obligat compliment res és petit: el diable està en els detalls. Ai de tu com no prestis atenció als 10 micromasclismes que no sabies que cometies fins que el va descobrir en el seu laboratori una científica del microfeminisme.

Si treus temps per trobar els ingredients dels nous plats d´estiu és millor que vagis caminant a la compra per complir almenys un dels 10 recursos per baixar aquests 10 quilos que has de perdre en l´operació biquini vigent. Hi va haver qui es va perdre la caiguda de Rajoy per la corrupció en estar llegint els 10 truquets per treure les taques que no treuen els detergents normals.

Aquest periodisme de taules de la llei decimals (i d´abdominals) passa que la terra promesa, Israel, estigui en guerra i apallissa a la rereguarda amb un bombardeig d´idioteses que no deixa en pau.