Repressió policial

Esther Llorenç Rodríguez Figueres

La meva mare de 80 anys, viu sola en una casa d´una urbanització de Maçanet de la Selva. Un lloc on només hi ha sorolls d´obres, de festes i brutícies. El mes d´abril, l´empresa Agroraimon va comprar la casa del costat. Va començar per portar camions, tractors, grues, 4x4, contenidors, eines, materials, etc. Tots de gasoil! Amb una pudor i una pol·lució espantosa! Instal·lant tots els vehicles i materials al jardí de la casa. Ara, quan mires per la finestra només veus vehicles, eines i molta porqueria.

El mateix mes va començar a fer obres sense permís. Va arrencar el terra de tota la casa amb un soroll infernal, etc. El 17 d´abril, la meva mare es lleva i troba uns quants vehicles d´aquesta empresa davant la seva casa i de les portes d´entrada i de sortida. No podia sortir el cotxe i l´única vista que tenia en una zona residencial eren camions, tractors, etc. Truca als vigilants del poble per demanar que vinguin a treure aquests vehicles. El vigilant 1027, li contesta malament i li penja als nassos 4 vegades. Desprès, la mare, desesperada, em truca a Figueres i arribo a casa seva. Demano al veí que tregui els vehicles que molesten davant de la casa. Marxem al poble per denunciar el que ha passat. A les 12.54 h, el vigilant 1027 em posa una multa per soroll. No hi ha ningú a la casa. L´única persona que fa soroll és l´empresa Agroraimon que està arrencant el terra de l´habitatge.

No visc a Maçanet de la Selva, no tinc cap propietat en aquest municipi. Com el vigilant 1027 ha tingut el meu nom? Diu que m´ha donat la multa. Com ha pogut donar-me la multa, si no hi havia ningú? Com ha posat una multa, quan no hi havia cap fressa? Ha volgut venjar-se de la meva mare? Com pot mentir un vigilant? Aquesta persona ha vulnerat la meva llibertat. Hem tornat als temps foscos del franquisme?

Ha fet això perquè protestem per les brutícies, l´abandó de la urbanització, l´incivisme. El 19 de setembre arriba una notificació del Consell Comarcal de la Selva amb una multa. Multa que ningú m´ha donat ni m´ha notificat. Ara, tinc por per la meva mare. Què serà la pròxima vegada? Què li faran? L´afusellaran, com el seu pare? Mai deixarem de protestar!

Demano l´anul·lació d´aquesta multa i excuses del vigilant 1027. El batlle de Maçanet de la Selva no fa res. No vol problemes. És millor fer la vida impossible a una senyora gran de 80 anys. És tan fàcil!!

Control de natalitat

josep baella isanta girona

Malthus, en el seu dia va alertar sobre la necessitat d´implementar un control sobre el creixement de la població mundial. Deia que la població augmenta en progressió geomètrica, mentre que els aliments ho fan en progressió aritmètica. James Reston escriu: «Possiblement la major amenaça per a la pau mundial, no sigui l´energia atòmica sinó l´energia sexual. Els progressos queden anul·lats per la velocitat de reproducció, fet tan evident i significatiu i que s´ha vist negat o minimitzat per qui governen els homes». A Egipte, al 1952, quan es comença a construir la presa d´Asuan, les autoritats tenien molta fe a poder mitigar la fam i l´atur del país, ja que incrementarien la producció d´energia industrial i podrien irrigar un milió d´hectàrees de terrenys. Aviat, es varen adonar que difícilment podrien mantenir el nivell de subsistència, ja que quan el pantà estigués al màxim de rendiment, sobre l´any 1972, la població s´hauria incrementat en un 50%.

Willy Brandt, al 1980: «Existeix el perill real que, en l´any 2000, gran part de la població mundial visqui encara en la pobresa». La població mundial als anys 80 superava els 4.000 milions, a l´any 2000 era de 6.000 milions i ara ja sobrepassa els 7.600 milions.

L´excomissari Villarejo

i Adolf Hitler

Pere espinet coll anglès

Aquests darrers dies, els diferents mitjans de comunicació escampen, a tort i a dret, els suposats o verídics àudios de l´excomissari José Manuel Villarejo Pérez, esquitxant bona part de la classe política i les elits econòmica, social i cultural de l´Estat espanyol.

Sembla ser que el nucli emprat per l´excomissari era el d´una «agència de models». No cal dir que, amb «l´estat d´èxtasi» dels acompanyants, les noies eren receptores de tots els secrets d´Estat, transmesos per aquests «honorables comensals».

El modus operandi emprat per l´excomissari Villarejo em recorda el d´Adolf Hitler en plena Segona Guerra Mundial, amb el qual, amb el seu Saló Kitty, no se li escapava cap mena d´informació, per petita que fos aquesta. Un autèntic CNI (Centre Nacional d´Intel·ligència), un cervell maquiavèl·lic avançat en el temps.

Podem veure que, amb el pas del temps, gairebé res no canvia. Per més avenços tecnològics que hi hagi, la presència d´una musa sempre hi és.

Estareu d´acord amb la dita popular catalana molt aclaridora: «Qui no vulgui pols, que no vagi a l´era». S´entén, no?