13 de octubre de 2018
13.10.2018

Cartes

13.10.2018 | 06:00

Agraïment
Elisangela Vianna dos Santos La Jonquera
M´agradaria felicitar tot l´equip de llevadors i llevadores de l´hospital de Figueres i el CAP de la Jonquera.
M´omple de satisfacció haver pogut comprovar amb la meva pròpia experiència, viscuda de primera mà, l´existència de professionals tan qualificats i motivats que, a més, gaudeixen de la seva feina, transmeten aquest amor i entusiasme als seus pacients.
Aconsello a totes les dones embarassades, siguin primerenques o no, a assistir a les classes preparatòries del part. Jo ho vaig fer amb en Mike i em va encantar! Hi ha moltes dones que no estan gaire ben informades, fins i tot les que ja han tingut altres fills.
També, fer classes de ioga per a embarassades em va ajudar molt arribat el moment del part. A més de tot això, és molt important seguir els consells de les llevadores en el moment del part. Ells estan allà perquè el nostre part vagi de la millor forma possible. Jo vaig tenir un part fantàstic, 3 dies de contraccions, ni 20 minuts perquè naixés la meva filla i cap punt de sutura.
Tot això ho agraeixo a la professionalitat de l´equip de llevadores i llevadors de l´hospital de Figueres i el CAP de la Jonquera.
A tots ells, moltes gràcies!


La Costa Brava, reserva de la Biosfera?
Lola Arpa membre de SOS COSTABRAVA. peratallada.
Aquest matí he assistit a Tor­roella a l´acte d´informació del Pla d´acció de la Reserva de la Biosfera de la Costa Brava. Malgrat que és una bona notícia, se m´han posat els pèls de gallina.
Les autoritats presents a primera fila... amb un munt de plans urbanístics actuals i vigents que estan destruint el litoral amb centenars d´habitatges, hotels i urbanitzacions...
«La reserva de la biosfera és una àrea geogràfica representativa dels diferents hàbitats del planeta, abraçant tant ecosistemes terrestres com marítims, que forma part del Programa l´home i la biosfera (MAB), iniciat per la Unesco el 1970 amb l´objectiu de conciliar la conservació i l´ús dels recursos naturals, esbossant el concepte actual de desenvolupament sostenible...»
Quina incoherència! Serà o no serà? Mentrestant, entre els pins, les grues que van sortint com bolets.


La realitat supera la incompetència
JOAN JANOHER I SADURNI VULPELLAC
Quina tristor sento com a català de pro: no puc arribar a comprendre els nostres representants polítics. Deuen creure que encara vivim el son dels infants; si no és així, per què es mostren tan ineptes?
El poble haurem de prendre el carrer per guanyar-nos el respecte, mentre que els opositors es troben amb el camp dels seus ideals, totalment abonats i disposats a fer la guerra bruta que tant els agrada. Només hem de contemplar com els Cs, PP i VOX manifesten la seva radicalitat envers a frenar tot projecte vinculat amb Catalunya.
En canvi, nosaltres, després de no haver proclamat al seu moment la República i portar a terme unes noves eleccions acceptades per l´Estat, descuidem les del 21-D.
Aquestes, amb un resultat amplíssim: que obria les portes al programa previst d´autogovern, s´ha anat encallant amb trifulgues poc aconsellables per al moment actual. Vull fer referència als embolics continuats de desacords flagrants, en els quals perdem totes les energies i compromisos de la ciutadania.
Una majoria confiàvem a resoldre una situació prou preocupant, per la pressió que exerceix el govern. Ara, quan la cosa hauria d´agafar un altre to, defugen de la realitat de no voler entendre´s, dintre el consens previst i necessari per al país. Jo ho considero com a final de tot un procés, per la seva incompetència i deslleialtat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook