Carmen Calvo, en funcions de presidenta del Govern, va acostar la brasa de les fake news al gripau que esmorza cada matí per conductes de ministres que taquen la puresa promesa per Pedro Sánchez per desplaçar Rajoy, enquitranat per la corrupció del seu partit.

No sabem si Carmen Montón es va precipitar a dimitir de Sanitat per una mica de plagi sumat a un màster tan comprat com el legal de Pablo Casado, el nou president del PP, però sí que hi havia plagi i tracte de favor. La ministra de Defensa segueix en el càrrec, tot i que les armes de precisió venudes a l´Aràbia Saudita mataran amb precisió precisament qui vulgui Aràbia Saudita. La tesi de Sánchez és tan buida com la de la majoria dels doctors que no es dediquen a la investigació. Al llibre que signa li sobren 500 paraules alienes, no li falten quatre cometes en dos grups de dos. Quan Adriana Lastra creu que no posar cometes a 300 o 500 paraules és plagiar, es veu que tant li fan 8 que 80, 300 que 500, plagiar que no plagiar, pensar que creure.

La ministra de Justícia va ser gravada per un policia indistingible d´un delinqüent, ara empresonat. Deia paraules inconvenients ara i potser llavors, encara que les paraules varien amb el temps, els interlocutors i les finalitats que persegueixi la conversa. Els enregistraments són veritables i el context, una altra conversa. L´astronauta ministre Pedro Duque i la seva dona ambaixadora es van aprofitar fiscalment d´uns avantatges societaris que permeten als empresaris ser els que més utilitzen béns i serveis de l´Estat i els que menys els costegen, beneficiats per la legislació laboral, fiscal i societària any rere any.

Seran desagradables i tindran un retret moral o social opinable, però són notícies i no són falses.