21 de octubre de 2018
21.10.2018
Diari de Girona
DIARI DE SESSIONS

Així, no

21.10.2018 | 00:37
Així, no

El timbaler del Bruc

Divendres 19 d'octubre a la tarda. Tinc diverses reunions a la seu del grup parlamentari a Barcelona, al carrer Provença. A les quatre podem rebre a la Fundació del Taxi (reial decret «Uber» i accessibilitat als taxis per persones amb mobilitat reduïda). Després s'ha de suspendre tota l'activitat i hem de deixar el local. Els CDRs han anunciat una manifestació davant les seus del Partit Demòcrata i d'ERC. Comencen a arribar els Mossos, els treballadors de la casa van sortint. Algunes pancartes diuen «El poble us passarà per sobre». Sembla bastant evident que ha arribat l'hora de la clarificació. La setmana en la qual entrem serà útil en aquest sentit amb la fundació del nou partit La Crida (que no es vol dir partit però que està registrat com a partit al Ministeri de l'Interior per tres destacats exponents dels «antipartits»).

Alguns amics meus veuen amb simpatia els CDRs, el que diuen i les accions que tenen programades per les deu setmanes vinents. A altres no ens agraden i pensem que la democràcia representativa té les seves revàlides a les urnes i no pas amb «el poble us passarà per sobre». Hem sortit del lloc de treball i hem hagut de suspendre part de la feina per la qual ens paguen. L'endemà he llegit que eren 70 les persones que es van manifestar davant de la seu del PDeCAT. I si ens comptessin un dia d'aquests? A les urnes i amb les idees clares. Seria la forma democràtica de tirar endavant el nostre país que anhela tan llibertat com un bon govern. Així, no.


L'ambició de Soraya

El passat divendres el Consell de Ministres va nomenar consellera d'Estat electiva a Soraya Sáenz de Santamaría. És una posició amb un mandat de quatre anys i un sou d'uns 900 euros i escaig. Alguns s'ho han mirat com «els poders de l'Estat, les elits, s'ajuden les unes a les altres amb gran facilitat». Servidor li dona dues lectures diferents. Soraya era una dona tan poc de cultura de partit, una pura opositora aplicada i sense nas polític que l´ha portat a cometre grans errors, que s'ha obert a l'oferta del PSOE per continuar la seva carrera (una advocada de l'Estat al Consell d'Estat) sense que s'hagi fet la lectura que aquesta vanitat i ambició, i aquesta és la segona lectura, és tot un gol per l'esquadra de Pedro Sánchez a Pablo Casado.


Pressupostos de l'Estat

Gran efervescència sobre la posició adoptada pel PDeCAT i ERC respecte al projecte de pressupostos generals de l'Estat del Govern espanyol. En els temps de les emocions fast food fins i tot hem rebut un notable nombre de correus electrònics (tots amb el mateix text, copiar i adjuntar). Els hi participo que el Govern de l'Estat encara no ha aprovat el projecte al Consell de Ministres. Que no hem estat contactats pel govern. Que el PP i Ciutadans tenen la majoria absoluta a la mesa del Congrés i a la Comissió de Pressupostos i que faran tot el possible per allargar els terminis fins al filibusterisme.

Els socialistes diuen que calculen votar les esmenes a la totalitat –el blanc o negre– el gener o el febrer del 2019. Els participo que avui no es donen les condicions per aprovar el poc que coneixem. Els participo que millor que en parlem quan sapiguem el que tenim davant i s'hagin complert algunes condicions que avui no es donen ni de bon tros. Això és la política de profit, que remou obstacles i no espasmòdica. Després hi ha els de «No a tot», els que també volien que votés que no a treure les restes de Franco del Valle de los Caídos. Ja ens entenem.
Ampliació de drets

Dijous vam votar per unanimitat modificar la llei electoral i permetre el vot per a les persones discapacitades intel·lectuals que puguin manifestar conscientment i per qualsevol mitjà o suport la seva voluntat. Estem davant d'una ampliació de drets fonamentals per complir amb el Conveni de Nacions Unides sobre drets de les persones discapacitades ratificat per l'Estat espanyol l'any 2008. Una mesura que afecta unes 100 mil persones a tot l'Estat espanyol. Que dignifica a les persones que ara podran votar, que perfecciona la democràcia en què també estava coixa. Dies com aquest fan trobar sentit a l'acció parlamentària. Presidir la Comissió de polítiques integrals per la Discapacitat aquesta legislatura em reconcilia amb la millor vocació de servei..

Comprar sabates

Dimarts vaig anar fins al Corte Inglés de la Puerta del Sol per comprar-me d'urgència unes sabates perquè a les velles se li ha fet un forat massa vistós. El venedor m'orienta: «tenemos estas y estas... y estas... y si no le importa, también estas, pero son una marca catalana...». Li responc que cap problema perquè a més de les sabates jo mateix també en soc, de català. Aquell noi no se'l veia molt polititzat, era un jove d'origen sud-americà que intentava orientar i assegurar la venda. Motiu per a la inflamació? Per mi, per a la reflexió. Guanyarem?

Acceleració

El mes que ve entrarà en servei el nou tram d'autovia de l'N-II que uneix les poblacions de Sils i Maçanet de la Selva. L'abril de l'any vinent el tram entre Medinyà i Vilademuls. Són realment uns genis els del govern socialista? No pas. Només posen en evidència l'escanyament del govern del PP en aquestes dues obres modestes. I ara el Govern de l'Estat ha fet pública la seva prioritat per a la construcció de la nova estació de la línia d'Alta Velocitat a l'aeroport de Girona (ha de ser per l´any 2021 i no pas per 2026!). I és hora de l'Eix Pirinenc (A-26 Besalú-Figueres), variant d'Olot. No fem festes pel que hauria de ser normal. Però recordem el sadisme del PP.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit