Volien una prova definitiva de la separació de poders a Espanya? Tot i que les darreres setmanes el Govern espanyol ha estat opinant, més ben dit insinuant, més ben dit indicant, que seria bo que els acusats de l'1-O ho fossin només pel delicte de sedició, la fiscalia els ha acabat acusant de rebel·lió. Ja ho veuen, tant pregonar des del llacisme que Espanya s'assembla a Turquia, Tailàndia i altres països sense divisió de poders, per acabar desitjant que fos així: qui pogués viure a Turquia, on el poder judicial s'avé al que li dicta el poder executiu! Tant de bo fóssim a Tailàndia, on quan el Govern recomana acusar un pres d'un delicte, la fiscalia s'hi plega sense protestar! Maleïda divisió de poders, que permet a la justícia actuar sense escoltar els polítics!

Per fortuna per als presos, Presidentorra com a líder dels CDRs ja va advertir que Catalunya, o sigui ell i els qui se'l creuen, no acceptarà cap altra sentència que no sigui la lliure absolució dels polítics presos, és a dir, de tots excepte Rodrigo Rato, que no és català. Això, en neollengua catalana, significa que després de la sentència -que ni en somnis serà absolutòria, em sap greu ser jo qui explica que els reis són els pares- els CDRs tallaran un parell de carreteres i la via del TAV, uns quants milers de persones s'aplegaran en alguna plaça per cridar una estona, i l'endemà tothom anirà a treballar com cada dia.

Si aquesta rebel·lió que promou el president dels CDRs no obté fruits, sempre queda el pla B, que no és altre que fer cas d'una punyetera vegada a en Toni Comín, que porta un any intentant ser protagonista des de Waterloo i tothom l'ignora, el pobre. L'última d'aquest senyor amb ulls i pestanyes de nina Pepona és fer una crida a la vaga indefinida. En això s'ha d'admetre que és conseqüent, segurament el polític més conseqüent que ha donat Catalunya els darrers anys. Ja que ell fa un any que viu de la sopa boba a Brussel·les, més uns quants anys anteriors sense que se li conegui ofici tot i que sí molts beneficis, res més lògic que propugnar que tots els catalans adoptin el seu modus vivendi. Per a en Comín, una aturada indefinida és l'estat habitual de la persona, el que no pot entendre aquest home és que hi hagi qui va a treballar cada dia per poder menjar. Comín proposa una vaga indefinida -des de Brussel·les per descomptat-, no només com a mesura de pressió, sinó perquè té comprovat que així es viu la mar de bé. Busca per a tots els catalans el benestar que ell fa anys que viu en primera persona, i que duri.

-Per què han d'anar a treballar cada dia els catalans, si el més fàcil és llevar-se tard, passejar per Waterloo, atendre la trucada periòdica de Catalunya Ràdio o TV3, anar a menjar musclos amb el creador de la Crida, i en acabat conèixer algun bar de moda, abans d'anar a dormir?- es pregunta amb tota lògica aquest revolucionari, digne hereu del Che Guevara.

I si algun desinformat li respon que els que van a treballar ho fan per guanyar-se la vida, ell, realment sorprès i onejant al vent aquelles pestanyes emmidonades, respondrà que per això ja hi ha les caixes de resistència. I a viure, que són dos dies.

No sé jo si aquestes revolucions que Comín i el cap dels CDRs preparen per a l'alliberament dels presos tenen gaire futur. Jo d'ells demanaria l'extradició a Turquia, més fàcil ho tindrien.