Perdre la vida

per la negligència d´un conductor d´autobús

Bel Mateu GIRONA

Quan la meva mare tenia 87 anys, farà just un any, una negligència desafortunada d´un conductor d´autobusos de Girona li va prendre la vida. Tenia una salut de ferro, caminava molt, tenia energia, estava viva! Una tarda qualsevol, d´una setmana qualsevol, com cada dia, va anar a buscar l´autobús que la portaria de tornada a casa després de passar una estona al casal d´avis. Quan va arribar a la parada, al moment de pujar, l´autobús va fer un moviment inesperat, una sotragada tan for­ta que va fer que perdés l´e­qui­li­bri i es quedés de genolls a terra. Sort d´unes senyores que la varen ajudar a aixecar-se, perquè el conductor en cap moment li va preguntar ni com estava. Aquí va començar la se­va agonia... Va estar 2 mesos entre hospitals i proves mèdiques, sempre amb cadira de rodes perquè no es va poder aixecar mai més, ja que tenia la tíbia aixafada! La varen operar d´urgència però la ferida es va infectar i el seu cor va haver de lluitar tant que es va debilitar afectant el sistema immunitari i provocant una infecció que va arribar als pulmons. Al cap de pocs dies es va anar apagant com una espelma al costat nostre, a l´hospital, fins que va exhalar l´últim sospir. Ens porta el cas un bon advocat de Girona. Les dues assegurances de l´autobús pretenen fer-nos creure que la seva mort no va ser conseqüència de l´accident sinó a causa de la insuficiència càrdiorespiratòria. Es van passant el cas una a l´altre com si es tractés d´una pilota i no d´una vida humana! Pretenen obviar la causa de l´operació i de les complicacions derivades de la mateixa. Ningú s´ha posat en contacte amb no­saltres, ni la companyia d´au­tobusos, ni tampoc l´Ajuntament. Si l´acte desafortunat del xofer no l´hagués fet caure, no hauria hagut d´entrar a quiròfan, el seu cor no hauria hagut de treballar més del compte, i no hauria agafat una infecció que acabés amb la se­va mort. A hores d´ara, la meva ma­re seguiria viva.

El dia 20 de novembre farà un any que l´enterràvem i el cas encara no està resolt.

Què està passant en aquesta societat? Ens estem deshumanitzant potser? On són els valors humans, morals i ètics?

Per a tu, mama...

Dreta col·lapsada

Josep Serra Quintana GIRONA

D´un temps ençà els carrils de la dreta política espanyola ve­nen col·lapsats. Aquests vehicles partidistes es dirigeixen en massa cap a una virtual meta o suposadament a un mateix destí universal. Condueixen en paral·lel, temeràriament, amb avançaments perillosos i provocant retencions als peatges ideològics. El seu principal motor és alimentat amb un mateix combustible denominat «problema català». Se solapen i dificulten el trànsit polític fluid a més de provocar una perillosa contaminació. No es pot demanar més irresponsabilitat rodada ni més intranscendent objectiu sense risc d´un greu accident populista. A­ques­tes curses haurien de ce­le­­brar-se en circuits tancats, conduïts els seus artefactes per professionals formats, experts en lliure circulació i usant carburant sostenible per evitar més víctimes i altres greus avaries a tota la societat.

Suspesos els 21 regidors de Figueres

Marina Ramió Suñer regidora del PDECAT a Boadella i les escaules

No hi ha sants ni monstres a l´Ajuntament de la capital empordanesa, en una ciutat com Figueres, on el que necessita la gent és que la ciutat funcioni. Al govern de Figueres no són pas sants. Quan l´alcaldessa no ha sigut capaç d´arribar a acords amb l´oposició i li tombaven moltes propostes en un ple perquè era incapaç de dialogar, pot ser que sigui el meu partit el que hi ha al govern, però hi ha moltíssimes coses que no s´han fet bé i hi hagut zero autocrítica. Ja n´hi ha prou i l´alcaldessa sap que la seva renúncia es podia incloure a l´ordre del dia d´un ple ordinari, com hi ha normalment cada primer dijous de mes, i no en calia cap d´extraordinari, però la senyora alcaldessa volia la foto, i ves per on la va aconseguir usant el victimisme, però pel que fa a l´oposició, tot i que ideològicament puc estar a anys llum d´ells, en certa forma comprenc el que van fer de no acceptar l´urgència de ple en l´extraordinari en què l´alcaldessa havia de dimitir. El que no entenc és que, si volien articular una alternativa, han tingut temps de sobra per fer-ho i han esperat fins ara, que falten sis mesos per acabar la legislatura. Què han estat fent aquests dos anys anteriors? Mentrestant tenim una ciutat que cada cop es ressent més dels vodevils dels que manen i de l´oposició i espera solucions. La gent del Culubret espera que s´acabin els talls de llum, els comerços esperen que se´ls ajudi, cada cop són més els que es tanquen, la ciutat vol deixar de tenir una imatge de brutícia constant, també la gent espera que hi hagi més seguretat. Qui perd amb aquests vodevils és Figueres i els figuerencs. Per a mi els 21 estan suspesos, per sobre del partit on soc associada hi ha la ciutat que estimo. Mentre els 21 es barallen, qui treballa per a Figueres?