Aviat coneixerem la tercera data prevista per la renúncia a l'alcaldia de Marta Felip. Però no hi ha pressa... Després de cinc mesos exercint de dona invisible i d'absentar-se de les seves obligacions, pot continuar embarrancada virtualment al càrrec uns quants dies més. I si s'avorreix, que faci balanç de la ciutat que ens deixa.

Durant el mandat de Felip, Figueres ha patit una reculada força evident. Part de la davallada prové de la seva supèrbia a l'hora d'ignorar els indicadors econòmics i socials. És clar que hi ha ajudat força que arribés al càrrec sense projecte ciutadà, criteris de planificació o objectius a assolir. I que només ens hagi regalat ocurrències.

Felip també pot presumir de no tenir capacitat de previsió ni visió estratègica. Ho va demostrar en destituir d'un dia per l'altre la directora del Museu de l'Empordà, sense haver-ne buscat un substitut. O quan va tenir el caprici de carregar-se el pacte amb el PSC, gest que la va acabar deixant sense aliats per governar. Això va fer que només cinc persones acumulessin totes les regidories, cosa que les va col·lapsar.

Però per a l'alcaldessa, tot això ja és el passat. I d'aquí no res, quan s'hagi deslliurat del llast consistorial, podrà dedicar-se amb cos i ànima al Departament d'Empresa i Coneixement. Qui sap si hi aportarà la seva experiència d'haver regirat Figueres com un mitjó, d'haver convertit la Ciutat dels detalls en la Ciutat dels estralls? El temps ho dirà.