Una altra

de gossets

Núria Bonet i Malàs girona

Fa mesos que l´Ajuntament de Girona va anunciar que repartiria ampolles d´aigua per netejar les miccions dels gossets al carrer.

A casa treiem el gos, en Max, dues o tres vegades al dia i mai ens han donat res.

Ara, l´última que s´han inventat és que a part de portar bossetes per a les defecacions, això és evident, haurem de portar l´ampolla d´aigua de casa (no especifiquen la marca) i pel que he deduit també caldrà dur les escriptures del pis per acreditar que els metres quadrats s´adequen a la mida del gos.

De debò no tenim res més a fer Sr. vicealcalde?

Perquè vigilar que els gossos vagin lligats també estaria bé.

Món laboral real

Cati Babot Artigas Banyoles

El meu fill de 19 anys s´ha incorporat al món laboral des del passat mes de setembre, en qualitat de becari amb un contracte que finalitza el proper mes de juny, combinant estudis i feina.

Durant tot el seu aprenentatge a primària, secundària, batxillerat i fins i tot ara en l´especialitat que ha triat, he pogut constatar l´esforç dels docents per inculcar els valors positius en les feines que fan en equip dintre i fora l´aula: participar, compartir, companyerisme, respecte...

Com a mare i treballadora, m´he sentit en l´obligació d´explicar el que es pot trobar en realitat en la seva nova experiència.

L´he advertit que moltes vegades els valors inculcats no es posen en pràctica i sovint queden convertits en decepció.

No en tots els llocs de treball impera la llei de la competitivitat, ni l´anar tothom a la seva, ni els tons airats, ni la prepotència... però he cregut que val la pena que tingui coneixement, i més concretament en aquest tema, que els adults no sempre som coherents.

Adeu Fires,

adeu Devesa

Antoni Codina girona

Un any més, tenim les Fires a la Devesa. Quin espectacle tant trist, quina manca de respecte cap a un espai natural: brutícia, caravanes, atraccions, estands, tanques... Tot això es pot trobar dins el parc maltractat constantment any rere any durant les Fires de Girona. Tot i que la Devesa ja té un pla d´usos que la converteix en un camp de batalla. Quina sort tenim els ciutadans! Els polítics municipals permeten que l´«abocador» de la ciutat continui actiu, així no cal preocupar-se per buscar alternatives al mercat bisetmanal i a les Fires per ubicar-los en un altre indret.

Tampoc té importància que el barri estigui brut i fastigós, que els veïns haguem de netejar vomitades i pixades a les portes dels edificis, gràcies al comportament incívic d´alguns visitants que gaudeixen de les Fires. De fet, ja hi estem acostumats, només cambiem els pipins i excrements dels gossos pels d´altres «animals». Segurament l´Ajuntament dirà que neteja més que mai, deu ser a la plaça del Vi, doncs al veïnat, fins i tot encara ara, s´hi pot trobar brutícia i aquest any a més (potser pensant en les eleccions) cotxes mal estacionats dificultant el pas dels vianants i la circulació sense multes ni grua retirant-los, se´ls veu el llautó!

Desprès cal desmuntar les atraccions, és aleshores quan es veu l´efecte perjudicial que ha patit el parc. Quant costarà tornar a la normalitat? Ho hem de pagar amb els nostres impostos? L´Ajuntament ja ha fet caixa, ara paguem les destrosses els ciutadans. Alguna part d´a­questa recaptació revertirà a la Devesa?

Fa uns dies llegia al diari que l´Ajuntament vol demanar una subvenció a Europa per fer un nou parc a l´Onyar. Que no oblidin explicar a Brussel·les la seva gestió del parc més emblemàtic de la ciutat... que no els ­enganyin!