Agraïment

M.Àngels Ministral Masgrau | Girona

La família Ministral-Masgrau i Roca-Salvatella volem agrair públicament totes les mostres de suport i estimació rebudes pel traspàs de la nostra estimada Marta.

En especial, volem fer arribar el nostre agraïment a tot l'equip de l'ICO (Institut Català d'Oncologia) i de l'hospital Dr. Josep Trueta que la van atendre, per les cures rebudes, la professionalitat i la humanitat que ens han demostrat.

L'escalf de les abraçades i paraules que hem rebut tots a­quests dies ens donen forces en aquests moments tan tristos.

La mort ens separa, però també ens uneix.

Amb la Marta al cor, amb el seu exemple de fortalesa, coratge i determinació, continuarem caminant, sempre endavant.

Gràcies!

Festa de Sant Antoni: una tradició que es manté

Joan Corney Vilà | Girona

El creixement urbanístic de la ciutat de Girona ha transformat el caràcter agrícola de Palau-sacosta i l'ha substituït per urbanitzacions i edificis residencials, industrials, comercials, esportius i de serveis. Pe­rò aquest creixement no ha esborrat una antiga tradició històrica i cultural: la celebració de la Festa de Sant Antoni.

Anys ha la pagesia homenatjava amb una festa aquest copatró del poble i portava algun dels seus animals a la plaça de l'església perquè rebessin la seva protecció en forma de benedicció. També oferien lots amb peus de porc que se subhastaven a la mitja part d'unes sardanes.

Avui a les nostres cases no hi ha ni vaques per produir llet ni cavalls per ajudar en les feines del camp. Però hi tenim animals de companyia i mascotes de tota mena. Tots ells i totes elles seran benvingudes diumenge vinent, dia 20, a 2/4 de 12, per reviure l'antiga tradició i recordar aquestes arrels històriques de l'actual barri de Palau-sacosta. A les 11 hi haurà l'ofici religiós, i a les 12 les sardanes.

Convidem tothom a participar-hi. I agraïm a tots els grups municipals que en el Plenari del dia 10 de juny de 2013, -any del 50è aniversari de l'annexió dels tres municipis veïns al de Girona- aprovessin per unanimitat una moció amb propostes com aquesta: «Assumir com a pròpies de la ciutat de Girona les festes tradicionals de cada municipi annexionat vetllant pel seu coneixement, difusió, conservació i continuïtat».