26 de febrer de 2019
26.02.2019
Diari de Girona

Cartes

26.02.2019 | 01:13
Cartes

Vint-i-dos de febrer a vint-i-dos graus
Lola Arpa Vilallonga peratallada
«Sol de febrer mai dura un dia sencer», «Al febrer, set capes i un barret», «Pel mes de febrer un dia dolent i els altres també». Aquestes dites il·lustren el famós Calendari del Pagès del que, fins no fa gaire, era el mes de febrer a la nostra terra.
Què està passant amb el clima del nostre planeta? Què estem fent tan malament per haver-lo trastocat en tan poc temps? La gent va en màniga curta, fa mesos que no plou, ja hi ha papallones pels camps, les cigonyes no han marxat, els arbres estan brotant i les plagues tan nocives per a les collites, com que no ha fet fred, no s'han eliminat... Mentrestant molts inconscients o ignorants repeteixen encantats la cantarella del «quin bon temps que fa!» i, amb aquella alegria, l'home del temps ens anuncia a les notícies que les temperatures d'aquest mes de febrer són les pròpies del mes de maig, com si els obli­guessin a guardar un secret tan greu que fora millor no explicar.
Davant de tant silenci, em pregunto: Realment som conscients de la gravetat del problema? Hi estem buscant solucions? Hi arribarem a temps?


L'Escala,
vila del llibre
Eulàlia Isabel Rodríguez Pitarque Torroella de Montgrí
De divendres 22 de febrer al 24 ha tingut lloc a l'Escala la primera edició de Vila del Llibre. Durant tres dies s'hi ha organitzat tot un conjunt d'activitats al voltant del món del llibre. Hi ha hagut tallers, visites guiades, exposicions i taules rodones, que han reunit un munt de gent aprofitant també el bon temps.
A les dues taules rodones que vaig anar, hi eren els escriptors que parlaven de les obres i lectors voluntaris del club de lectura de la Biblioteca Víctor Català, els quals van llegir un fragment de cada obra per tal d'introduir-nos-hi. La simultaneïtat d'actes a cada hora ha fet que el públic es pogués repartir en diferents espais, tots a prop del mar i cèntrics.
De les exposicions que vaig visitar, en destacaria El cementiri mariner, on podies llegir la història d'aquest antic cementiri i veure-hi fotografies actuals i d'abans.


Calor al mes
de febrer?
Anna Ribera Domingo Girona
Dies on ja pots sortir al carrer sense jaqueta, que les temperatures arriben a 25 graus, que no plou? Ho trobaria normal al mes de maig, però ara?
En un mes de febrer les temperatures haurien de ser baixes, els arbres no haurien d'estar florint, el fred hauria de ser-hi present?
Mentrestant hi ha molts qui pensen: «Fa molt bon temps!» i se n'alegren. Però el cicle estacional es veu clarament afectat. No ens n'hauríem d'alegrar, sinó tot el contrari, ens hauria de preocupar.


Soledat
Claudia Garcia Saubi Olot
Soledat, paraula que espanta, paraula que fa madurar.
Venen noves sensacions, nous pensaments i el teu cap comença a donar mil i una voltes sobretot: família, amics, estudis...
La soledat fa por, fa por estar sol perquè fa por enfrontar-se al que passa a la teva vida. Fa por prendre decisions, acceptar els errors, però sobretot fa por conèixer-se a un mateix.
Apreneu a valorar la soledat, va bé, t'ajuda a créixer personalment.
Apreneu de vosaltres mateixos, estimeu-vos per qui sou, val la pena.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook