A principis d'abril, Girona i Olot podran gaudir d'una nova edició del MOT, un festival literari de primer nivell que no acaba de tenir l'èxit que mereix l'esforç dels seus organitzadors i que, probablement, pateix del desinterés de bona part de la població per llegir un llibre. Però no està tot perdut. Iniciatives com l'Indilletres de la Bisbal, el Liberisliber de Besalú, o la Fira del Conte de Medinyà ens mostren que encara hi ha demanda de lectors interessats.

L'últim municipi a incorporar-se, esperem que per quedar-se, a les poblacions gironines bolcades amb la literatura ha estat l'Escala. El passat cap de setmana va convertir-se en una nova seu de la Xarxa de Viles del Llibre. En poca estona, podies assistir a diferents presentacions, o parlar amb autors i editors. Un plaer per als amants de la lectura que van gaudir de multitud d'actes en un entorn privilegiat.

Sempre he estat de l'opinió que visitar un gran museu com el Louvre o El Prado provoca una sobresaturació que no et permet gaudir de les obres d'art. El mateix em passa amb Sant Jordi o en les grans setmanes del llibre. Fires a escala humana com les de l'Escala, Besalú, Medinyà o la Bisbal són imprescindibles. El lector curiós, el que segueix gaudint de respirar llibres, necessita passejar-se per aquests espais de cultura.