Reconeixement

al personal de l'hospital

Santa Caterina

Samuel Aguado vazquez

El passat dia 18/02/19 em van operar d'una hèrnia inguinal a l'hospital Santa Caterina i encara que és una operació habitual i senzilla, era la meva primera operació i anava una mica espantat. Haig de dir que tot va anar bé i que estic content i orgullós del personal que treballa en aquest hospital. Podria posar el nom del doctor, de l'anestesista, dels infermers o de les infermeres però seria injust per la resta. El que vaig veure i sentir especialment a la zona de quiròfans aquell dia va ser espectacular. Veure com es mouen tants professionals al lloc, sense sorolls i com si estiguessin tots coordinats va ser una sensació de calma i confiança per a mi. Estic content de com ha anat tot però sobretot orgullós de saber que estem en bones mans quan ho necessitem. Gràcies al personal de l'Hospital Santa Caterina!

Què passa amb els Mossos d'Esquadra

Lluís Buscató i Somoza GIRONA

Aquests darrers mesos, cada cop que participo en algun acte a favor dels presos polítics, em trobo amb la sorpresa que sol haver-hi algú que a través d'un megàfon insulta els membres del cos de Mossos d'Esquadra. Sincerament, crec que això demostra la total incomprensió de la situació actual i desconeixement de la història recent que tenen alguns sectors de l'independentisme.

En primer lloc, perquè se'ls exigeix una implicació i valentia que els seus caps polítics no demostren i s'obvia la forta pressió que el cos pateix per part d'importants sectors polítics i socials. I, en segon lloc, perquè s'oblida de quina situació venim. Jo, que ja tinc una edat, recordo perfectament com era viure en un país sense un cos de policia arrelat al territori. Per exemple, recordo com al meu poble nadiu (Roses), anys després de la mort del dictador Franco, el despatx del comandant de la Guàrdia Civil estava presidit per un immens retrat seu. També recordo com adreçar-s'hi en català comportava, com a mínim, ser titllat de poc educat. Igualment era conegut que només patrullaven pel poble si el municipi els pagava la benzina, en cas contrari s'ho pensaven. Finalment, tinc ben present que si es produïa algun conflicte amb un grup neofeixista, en aquella època hi havia a la vila un grupet nombrós, solien prendre una actitud estranya, poc professional. Tot això es va acabar amb l'arribada dels Mossos.

En definitiva, crec que aquest cos té les mateixes virtuts i defectes que qualsevol policia. Però té un gran punt a favor, és imparcial i professional. No siguem, doncs, tan durs, donem-los un vot de confiança i no fem el joc a tots aquells que odien el nostre país i pretenen destruir-ne totes les institucions. I tingueu-ho clar, la policia pròpia és una veritable estructura de país.

Indicadors

a Figueres

PERE COLOMER CRUAÑAS FIGUERES

A l'atenció dels responsables de l'ordenació de carrers de l'Ajuntament de Figueres. Qui escriu, Pere Colomer, és exhoteler i restaurador. Estic cansat de les vegades que passejant pel carrer Sant Pau hi hagi forasters que em pregunten pel nom d'aquest carrer, la qual cosa m'ha obligat a anar fins a les entrades per la Rambla i plaça Triangular i comprovar que en cap façana s'hi troba el nom del carrer. No és que sigui la calle Sierpes, però sí crec que el seu nom es podria fer constar.

Si el carrer Sant Josep i Sant Vicens tornessin a ser de càrrega i descàrrega, com eren, lliuraríem de furgonetes tots els matins el carrer Sant Pau, on hi entren marxa enrere (encara que fos al principi amb una parella de guàrdies urbans). Igualment els indicadors del Museu Dalí des de l'estació de tren fins al centre, passant per plaça Catalunya, Rambla, Sant Pau, Sant Pere i Girona, seria molt positiu que fossin ben visibles incloent-hi una fletxa indicativa i diferenciant-se d'altres indicadors.

En quan a la zona d'aparcaments de motos de la part alta de la Rambla, que majoritàriament deuen ser de treballadors a la zona centre, molt bé es podrien desplaçar a la zona plaça del Sol, darrera la Biblioteca, per exemple, i així la circulació que entra pel carrer Lasauca podria transitar cap a la Pujada del Castell, la qual cosa alliberaria un 20% de trànsit al centre.