Ser dona és un plus!

Gabriela Balan

La responsabilitat que té la mare en general i els amplis requisits duren 365 dies a l'any, 24 h al dia, 7 dies a la setmana. És com una directora d'operacions. De tots els tipus d'operacions. Encara no existeix cap robot per poder substituir-la. És una molt bona organitzadora. És agent tècnic de superfície (dona de la neteja). Sense estudis previs, la mare té habilitats de negociar relacions interpersonals, mitjans financers, arts culinàries, etc. També té habilitats en dominis com: física, química, biologia, psicologia, matemàtica, etc. Té coneixements de pastisseria, costura, perruqueria, jardineria, electrònica, etc. També de mediadora, d'assistenta mèdica, d'educadora, de professora, etc. Gràcies a l'instint matern, segons els estudis, és més bona conductora que els homes.

No li suposaria cap problema acceptar un lloc de treball a Ikea, perquè la prova pràctica la té superadíssima. Té capacitat de treballar en ambient caòtic, prestar atenció constantment, fins i tot de nit... És empàtica, generosa, sacrificada. La unitat de dolor que suporta el cos a l'hora del part és de 75 u d'un total de 90 u, que és l'equivalent a 20 ossos trencats a la vegada. Tot i així tenen més d'un fill, i sense tenir en compte tots els sacrificis que es requereixen per dur a terme aquesta acció... Disposa sempre d'una cara alegre, potser sí de vegades plora per dins... Ah, que no se m'oblidi... Les mares no tenen sou.

Per tenir un sou, han de treballar oficialment. Així que a part de tot el que he mencionat, van a treballar vuit hores al dia o més, per cobrar totalment injustament menys que els homes. Fent la mateixa feina, és clar. Dintre d'aquesta vida atabalada, també són capaces de trobar un forat per a elles mateixes. Podria ser un moment per llegir un llibre que els agradi, per a una tarda amb les amigues, per fer ioga, anar a la piscina, de passeig, al cine, a la perruqueria o pràcticament per no fer res. Les responsabilitats de les mares no s'acaben mai!

Quan per fi els fills volen sols, s'independitzen i podrien gaudir d'un ben merescut descans, venen els nets. Ser tan entregada com sempre (no ho pot evitar), comença a cuidar dels nets i ajudar els fills d'aquesta manera. Una altra vegada amb horaris, amb responsabilitats, armada de paciència i plena d'amor. Les mares haurien de ser sagrades. Es mereixen tot el respecte del món. Les mares són úniques! El Dia de la Dona s'hauria de celebrar cada dia de l'any.

Feliç Dia de la Dona!

Fills del Cel

Josep Baella Isanta Girona

Obra de Cristina Martín Jiménez, editada en castellà, i que tracta de les empremtes del cosmos en la cultura humana. Som fills del fang i de la llum de les estrelles. Periodista de investigació, és coneguda per les publicacions sobre el Club Bilderberg. L'autora, quan arriba a la cultura precolombina, escriu: «Los reyes de Castilla, Isabel y Fernando, encargaron a fray Bartolomé de las Casas escribir 'Los cuatro viajes del almirante y su testamento'». Las Casas descriu: «Creían que venían del cielo y que los reinos de Castilla eran en el cielo y no en este mundo», sobre la procedència celestial de Colom i dels desventurats castellans que l'acompanyaven. Veiem la usurpació històrica: Ferran II era rei de la corona catalano-aragonesa, no de Castella. Ferran II tenia altres regnes, Castella, no. El descobriment d'Amèrica va ser una gesta catalana. Bartolomé de la Casas o Casaus, sent bisbe de Xiapes, signa com a Fra. Barthomey/u Casaus. A la Brevíssima relación de la destruyción de las Indias, fent una descripció de la colonització castellana, escriu: «¡Oh, malos hombres, crueles cristianos, a las iras matáis!, ira llaman en aquella tierra a las mujeres, cuasi diciendo: matar las mujeres, señal es de abominables y crueles hombres bestiales».