No fa pas gaire que s'ha fet efectiva la polèmica mesura de l'Ajuntament de Girona, que consisteix a prohibir l'estacionament dels autobusos turístics a l'aparcament reservat al carrer Berenguer Carnicer i al passeig José Canalejas, tot just sota les vies del tren, on fins fa poc els turistes i els escolars podien baixar del seu autobús i tot seguit visitar tot el Barri Vell, essent així que estava a prop d'allò més. Ara han d'estacionar al pàrquing del pavelló de Fontajau i prèviament hauran descarregat els passatgers a unes andanes de l'estació de Girona. El regidor d'Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública, Joan Josep Alcalà, pretén crear 40 noves places d'aparcament pels automòbils a tocar el Barri Vell.

Un cop més ha estat una decisió «unilateral» de l'actual equip de Govern de l'Ajuntament de Girona, defensada per la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local, Turisme i Ocupació, Glòria Plana, qui ha manifestat que allunyar els autobusos serà un benefici per a tota la ciutat, i que les zones alternatives estan a «deu minuts» del centre. Planta-me-la al clatell! Què n'opinaran verament els turistes que han de caminar un quilòmetre i mig per tal d'arribar al Barri Vell? Sobretot els que ja tenen una certa edat, que, per cert, són la majoria! I els que estan impedits físicament!

L'Associació de Transports de Girona (Asetrans) i la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG), que han manifestat el seu temor que minvi el flux turístic a la ciutat de Girona, van demanar que es posposés aquesta decisió a l'espera de parlar-ne i arribar a un acord consensuat, però la decisió ha tirat endavant tant sí com no. De ben segur que aquesta política continuada per part de l'actual equip de Govern de l'Ajuntament gironí de no escoltar ningú i d'imposar els fets consumats els farà ficar els peus a la galleda algun dia o altre. S'ha demostrat en moltes ocasions que la «unilateralitat» és la seva normal manera d'actuar, la qual cosa els empeny a negar-se, de manera sistemàtica, a consensuar qualsevol mesura amb el sector implicat, ja sigui el sector de la restauració, comerç, empresarial, transport, turístic, etc. Deixen que l'encert o desencert d'una o dos persones sigui el que dicti la seva victòria o fracàs.

El totalitarisme es manifesta a través de l'autoritat exercida de manera jeràrquica; qui ostenta un càrrec públic ordena i mana. Ja sé que tot seguit diran que ho exerceixen per mandat popular, però, així i tot, començo a tenir por que aquesta mena de virus inoculat a les nostres Institucions durant els dos últims anys de «Procés Independentista Unilateral» no acabi tenint lamentables conseqüències per a tots els ciutadans.