Apareixen alguns famosos en anuncis de la tele, que tenen el seu compte corrent ben farcit, anunciant les bondats de les pàgines d'internet per apostar a qualsevol esport imaginable o al bingo. I en els programes que anomenem esportius, i en realitat només són de futbol, et conviden a apostar pel teu equip favorit. La legislació no hauria de ser més estricta en aquest tema?

Avui els més joves, des dels seus mòbils, tenen la possibilitat de jugar-se calés les 24 hores del dia, i per tant, és més fàcil que abans enganxar-se al joc. Quines conseqüències pot tenir això, d'aquí a una dècada? Augmenten també els locals d'apostes a les nostres ciutats, on per una consumició a un preu barat, o et conviden directament, pots apostar i seguir el partit en alguna de les teles del local. Aquest model prové de les Illes Britàniques, i està tenint força èxit. L'addició al joc, com el cas de les malalties invisibles, no es percep a simple vista. I la persona afectada per aquest mal no només arruïna la seva economia, sinó que, dominat pel desig d'aconseguir el pot somiat, que segur obtindrà en la següent aposta, arrambla amb els calés i objectes de valor de les persones que estima, s'arruïna ell i pot arruïnar els seus, per continuar amb la seva addicció.

Els casinos, per exemple, tenen llistats de persones a qui els prohibeixen l'entrada, i es pot sol·licitar formar-ne part. Però per arribar en aquest punt, la persona ha de ser conscient del seu greu problema. Les famílies es trenquen. Hi ha un patiment diari, i un sentiment de decepció i angoixa molt profunds, en l'entorn de la persona addicta. Una addicció que moltes vegades la societat no entén, perquè no es posa en el lloc d'aquesta realitat concreta. De la mateixa manera que la persona afectada pateix un trastorn afectiu i de distorsió de la realitat molt grans. A vegades relacionat amb decepcions en la feina, en el plànol sentimental, o per la pèrdua d'algun familiar que estimava molt. Les persones arruïnades pel joc són un col·lectiu per cuidar. I és perillós muntar tot un sector de negoci, orientat a fer més fàcil arribar a aquest punt. Perquè podem tenir, en poc temps, una generació de ludòpates. És això el que volem?