Augment de la presència policial en carrers secundaris de Salt

Eloi Llorente Planellas Salt

Farà uns dies que vaig començar a plantejar-me si la Policia Local de la ciutat on resideixo (Salt) pren consciència de la quantitat d'aldarulls que es produeixen, majoritàriament, en carrers secundaris. Cada vegada que vaig caminant per algun d'aquests indrets em trobo des de baralles (algunes molt fortes) fins a intercanvis de substàncies il·legals sense cap tipus de por.

Hi ha hagut cops en què he estat involucrat en algun tipus d'aldarull a causa d'alguns intents de robatori, dels quals per sort no he sortit mal parat. Però no m'imagino quan algun nen més petit que jo es trobi en la mateixa situació.

Per aquestes raons crec que l'Ajuntament hauria d'augmentar la presència de cossos policials, per tal que els residents puguin estar més tranquils.

Casa Cacau

Mª Àngels Pagès ventalló

Els Germans Roca van ser nomenats fa pocs dies acadèmics d'honor per la Reial Acadèmia Europea de Doctors en un acte solemne celebrat a la seu de Foment del Treball. Una distinció ben merescuda per la seva contribució a la cultura, a la innovació, a la creativitat i per difondre l'excel·lència com a manera d'acció en qualsevol camp d'actuació.

Per motius familiars no hi va poder assistir el germà petit, en Jordi, el pastisser del Celler. Ara té l'aspiració de fer la millor xocolata del món. Els seus germans van anunciar que aquest estiu posaran en marxa Casa Cacau, un projecte que fa temps es va iniciar a un edifici emblemàtic de la ciutat: l'antiga clínica L'Esperança. Amb aquesta denominació inclourà un hotel boutique amb quinze habitacions, una fàbrica de xocolata, un bar degustació i una botiga. Els visitants podran veure tot el procés des de la matèria prima fins el producte final i també tastar i adquirir els productes que s'hi elaborin.

Això no s'aconsegueix sense esforç. Fa temps que en Jordi Roca hi treballa amb el suport de tota la família. Poder realitzar el seu somni l'ha portat a viatjar a les regions amazòniques on el cacau hi té el bressol. Acompa­nyat del seu mestre xocolater, en Damian Allsop, ha pogut conèixer de primera mà els diferents productors locals. En el seu obrador vol utilitzar els millors cacaus i pagar un preu just als petits productors encara que repercuteixi en el preu final del producte.

Casa Cacau de ben segur serà una nova atracció turística amb un objectiu clar, com tot el que està fent el Celler: l'excel·lència, posar en relleu el nom de la ciutat i un component social. La seva producció serà una xocolata de qualitat amb un ull posat al respecte cap als països productors de cacau i una clara aposta pel comerç just.

Agraïment als professionals de l'hospital de la

Vall d'Hebron

Rogeli Vancells Molinas Sant Feliu de Guíxols

Vull manifestar el meu agraïment als professional de la Vall d'Hebron per l'atenció que m'han dispensat. Al personal d'urgències, als cardiòlegs, al servei d'electrofisiologia i cirurgia cardíaca, malalties infecciones, als infermers i infermeres de planta.

La seva atenció mèdica i humana ha estat de gran qualitat i m'ha ajudat a superar una situació greu i complicada. Vull expressar, de tot cor -mai millor dit-, el meu reconeixement i gratitud a les persones que amb tanta diligència m'han atès.