Soc convergent des de l'any 1999 i sé que hi ha una manera millor i més eficient de fer política.

Soc convergent i protesto enèrgicament per la manera barroera amb la qual s'ha degradat la política. Vull emetre un vot lliure de protesta i fer una proposta.

Vam fer un país de qualitat que va recuperar la seva autonomia i autogovern i el 2012 vam fer un nou plantejament de major ambició nacional. Vam desmostrar que aleshores va ser possible, i, per tant, ara també ho és, si es té voluntat de governar bé.

Protesto enèrgicament perquè la política que es fa ara a Catalunya ha descuidat el bon govern i ha deixat de pensar en el benestar general de tothom. Els consellers tarden mesos a donar hora als alcaldes i regidors, la sanitat està patint una nova retallada callada però que ens perjudica a tots, en temes d'ensenyamemt no avancem, no generem prou llocs de treball, hauríem d'estar més a prop dels autònoms i emprenedors del país per facilitar-los les coses i no tenim un pressupost aprovat a la Generalitat, perjudicant així el dia a dia de les nostres administracions públiques més properes a la gent. En resum protesto perquè no hi ha coratge polític de dir les coses pel seu nom.

La manca de lideratge polític que faci les coses amb seny i sentit comú fa que enyori i ambicioni el futur de líders polítics que expliquin el terreny que trepitgem i les opcions realistes que tenim.

Protesto enèrgicament perquè es vol esborrar el llegat de 45 anys d'una tradició política que ha donat bon govern a Catalunya i una defensa dels interessos catalans a Madrid i a Europa.

Quan ets el petit en un conflicte, has de ser el doble d'intel·ligent per sortir-ne ben parat, viu i protegint els teus interessos. Els últims anys s'han fet les coses just al revés. Em sap greu per tanta bona gent, amb qualitat humana, que està patint una presó preventiva injusta i uns càrrecs inexistents de rebel·lio i sedició. No s'ho mereixen.

Però protesto enèrgicament contra tots els que s'han apuntat a la política com si no els agradés, ni anés amb ells, i a la primera de canvi han adquirit els pitjors vicis i tics dels «nous rics» de la política.

Estem a un mes de les eleccions generals del 28 d'abril, i he decidit fer el pas de presentar-me com a cap de llista de Convergents al Congrés dels Diputats per Girona. Vull que tornem a fer una política útil per als nostres ciutadans. Algú -jo hi estic disposat- haurà de parlar de què pensa de les obres pendents del Govern de l'Estat a les comarques gironines. Algú haurà de parlar de les inversions en costes abandonades, de l'N-II i l'Eix Pirinenc, de l'aeroport de Girona i la seva estació de tren pendent, de la línia de tren Barcelona-Puigcerdà, del soterrament del tren convencional al seu pas per Girona.

Protesto perquè alguns voldran omplir el mes que tenim fins a les eleccions parlant d'altres coses, sobretot perquè no tenen ni idea de les necessitats concretes dels ciutadans de les comarques gironines.

Convergent i mirant el futur, proposo i estic convençut que només ens en sortirem si tornem al treball dur, a ser valents per dir la veritat d'on som i defensar els nostres interessos amb vots concrets a favor de programes polítics que trepitgen el carrer.