El tancament de la línia de P3 a Font de la Pólvora (Girona) és una mala notícia. L'Ajuntament i la Generalitat argumenten que, «fent números», s'han adonat que hi hauria un màxim de set alumnes i que per tant «el més lògic és portar-los a Vila-Roja i fer un P3 més ampli». Però potser, en el cas de Font de la Pólvora, no n'hi ha prou amb fer números.

Els números no contemplen que es tracta d'una escola d'alta complexitat, i que en els darrers anys ha fet uns esforços ingents per lluitar contra l'absentisme escolar. Deixar les famílies sense una escola de proximitat pot engegar a rodar tota la feina feta fins ara.

Educació ha afirmat que la decisió és exclusiva per al P3 del curs vinent, però és evident que pot obrir la porta a un progressiu tancament de l'escola. Qui pot garantir que, «fent números», l'any que ve hi hagi prou alumnes per recuperar la línia? I un tancament progressiu suposaria una molt mala notícia per a un barri que ja pateix prou dèficit d'infraestructures.

La comunitat educativa, a més, es queixa que la decisió s'ha pres «de forma unilateral» i sense tenir en compte els «processos de debat de la comunitat educativa per trobar les respostes oportunes». Respostes que, en la majoria de casos, no es poden trobar només fent números.