07 de abril de 2019
07.04.2019
Diari de Girona

Puigdemont és un teletubbie

07.04.2019 | 06:00
Puigdemont és un teletubbie

A l'expresident Carles Puigdemont li agrada filmar vídeos. Primer els pujava a les xarxes. Després es va bolcar per sortir en viu. Així que els seus seguidors feien circular un whatsapp amb l'hora i el lloc per veure el «presi». Moltes vegades s'ajuntaven a Girona, com si anessin a veure el Barça, pica-pica mitjançant. Sempre és un missatge lineal, de l'expresident a la plebs.
La novetat de la campanya és que ara els enllauna i envia. Podrien qualificar-se de política pop: missatge enllaunat, format bàsic, tornades repetides, música lleugera, producció en massa. Un pop molt dolent que, però, té un efecte en els seus seguidors que fa recordar l'hipnotisme que causen els teletubbies en les ments infantils. Queden enganxats a ells. Puigdemont és com teletubbie en el món oníric de la seva república de goma-escuma. Ho va intentar amb el lliurament de premis de l'Associació de Professionals Autònoms (APAE). Enviar un vídeo. Va ser quan va aparèixer el careto de Puigdemont. Segons Pilar Rahola, «només feia una salutació afectuosa a l'empresa» que molts van prendre a mal, aconseguint que «diversos patrocinadors deixessin d'esponsorizar l'acte». Per Rahola, no suportar el vídeo de Puigdemont en un acte públic, no deixar que es faci amb ell, és censura.
A Catalunya un està obligat a consumir el bombardeig de la xerrameca independentista sense posar pegues. A aplaudir i festejar amb ells. Abarrotar els mitjans d'un sol missatge, esprémer la televisió pública, sense permetre la pluralitat, finançar els seus milicians intel·lectuals amb diners de l'estat, també és una forma de censura, de coartar la lliure expressió, de la qual es creuen abanderats. Com si no n'hi hagués prou, Torra, per la seva banda, el 2019 rega amb subvencions de 9,1 milions d'euros la premsa afí. Aviat ens obligaran a tenir un quadret amb la foto de Puigdemont a casa, sinó et titllaran de censor feixista.
El missatge dels vídeos a Puigdemont se li torna en contra. Per a molts tenen més aviat un efecte The Ring (la pel·lícula) que, com una maledicció en cinta que passa de mà en mà, maten, però de fàstic. Com el fantasma del film, Puigdemont intenta colar-se a Catalunya escapant del teu televisor. Només li falta fer-se créixer una mica més el cabell. Pop, cabells llargs, Puigdemont és un Tinky Winky passat de moda. Més que fer La Crida, sembla estar aconseguint una versió catalana d'El crit, la pel·lícula de la mateixa sèrie de terror psicològic.
Mentrestant, Catalunya, com els mamuts del pleistocè, roman congelada en un bloc de gel.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit