Agraïment

al Trueta

Isabel Pérez Guerra GIRONA

La present carta és per posar en coneixement els magnífics serveis assistencials de l'hospital Trueta.

El passat mes de març, el meu pare va estar ingressat a l'hospital Trueta en situació crítica. Cal posar de manifest l'excel·lència en la professionalitat, tant del personal mèdic com d'infermeria. Vam passar pel Servei d'Urgències, Unitat de crític (UPIC), Servei de Pneumologia, Servei de Nefrologia. Són molt rellevants els coneixements mèdics-tècnics de tots els professionals.

Tampoc puc deixar de manifestar el tracte summament exquisit i delicat de tot el personal. En aquets moments tan importants de la vida del pacient, és d'agrair la calidesa, serenor, fortalesa, seguretat, i temprança que transmeten tots ells.

Gràcies a tots vosaltres. Estic tranquil·la i contenta de viure en una ciutat on els professionals sanitaris tenen tan bona cura de la nostra salut.

Els Àngels, santuari gironí

Joan Ferrer i Ribas girona

Des de fa aproximadament uns 20 anys, primer els ­diumenges al matí i des del 2010, que ja estic jubilat, cada dijous, amb una colla que solem ser entre 15 i 20 persones, pugem als Àngels. Ara ho fem des del Pla dels Vents, quan anteriorment ho fèiem des de la Casa de les Figues. A part de fer la visita a la Mare de Déu dels Àngels, aprofitem per esmorzar, i és aquest fet el que vull remarcar.

Estem contents i agraïts del tracte i de la qualitat del menjar que ens donen, i no només parlo dels esmorzars, sinó també d'algunes celebracions que hem fet en aquest Restaurant del Santuari amb motiu de Fires i Nadal.

El matrimoni format per l'Encarna i en Manel, com a responsables, i la resta del personal, a més de la seva simpatia, es desviuen perquè tothom quedi satisfet.

Recomanem aquest santuari que sempre ha estat emblemàtic de Girona, i podem dir, en coneixement de causa, que ara val la pena pujar-hi.

Servei de busos

a Girona

Aleix Fernández Majó girona

Actualment, tenim la gran sort que la nostra ciutat, Girona, pot gaudir de diferents centres culturals, acadèmics o simplement turístics. Això, degut a la quantitat de població gironina i al turisme que rebem any rere any, ens obliga a tenir una bona xarxa de transports públics, en la qual podem destacar la Girocleta i els autobusos. En aquest article d'opinió ens centrarem en les línies d'autobusos.

Girona disposa d'onze línies d'autobusos diferents, una molt bona xifra. Tot i això, encara que es fomenti el transport públic, ja sigui pel bé comú o pel medi ambient, no són utilitzades tan freqüentment com s'haurien d'utilitzar. Això podria ser degut al fet que el cost d'un viatge senzill, és a dir, sense promocions ni targeta, et costa quasi un euro i mig. Un altre inconvenient és que, a les hores puntes, molts cops no tens dret a seient degut a l'alta quantitat de gent que l'utilitza en aquelles hores.

Tot i això, cal agrair el fet de millorar les comunicacions amb les universitats per ajudar els alumnes i les respectives famílies facilitant-ne el transport. Un altre aspecte a favor és l'ampliació dels horaris en les temporades de celebracions especials, com per exemple, Fires de Girona o Temps de Flors.