Molt s'ha parlat aquests dies de les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona i de la majoria absoluta que han obtingut els empresaris vinculats a l'Assemblea Nacional Catalana. Alguns s'esglaien que una plataforma política hagi influït en el resultat electoral, quan a les cambres de comerç, com passa en qualsevol organisme que tingui influència, els polítics fa anys que hi intenten posar mà.

La incapacitat de les mateixes cambres i de moltes candidatures per arribar als electors a aquestes eleccions i animar-los a votar ha facilitat la feina a aquells candidats que, gràcies a l'ANC, ja disposaven d'una gran base de dades per arribar a votants potencials.

El gran drama dels comicis a aquestes organitzacions empresarials (que alhora es consideren corporacions de dret públic) és que registren una participació inferior a la dels tan criticats pressupostos participats dels ajuntaments. Un fet que evidencia el poc interès de la majoria dels empresaris i autònoms per participar en les entitats que els haurien d'ajudar a ser més competitius.

És una situació perillosa, perquè es corre el risc que les cambres s'acabin convertint en eines al servei de les administracions que aporten una part important del seu pressupost.