Els de Vox cal agrair-los que ens hagin dit amb força precisió el que farien si governessin. Han repartit per les bústies un díptic amb una carta de Santiago Abascal i una llista de deu propostes «pel futur d'Espanya». La carta s'adreça als que creuen en «la llibertat i la igualtat de tots els espanyols» i els avisa que «la Nació [així, en majúscula] està en perill». I amb les propostes s'hi pot sucar pa.

Vox proposa suspendre indefinidament l'autonomia catalana «per la seva infinita deslleialtat amb Espanya», il·legalitzar els «partits separatistes, i «blindar» himne, bandera i corona. Ja es veu, igualtat de drets i llibertat d'expressió.

Vol construir un «mur infranquejable» a Ceuta i Melilla. Defensa «la llibertat d'expressió davant la dictadura de la correcció política» i eliminarà «totes les ajudes directes i indirectes als lobbies del feminisme supremacista, l'animalisme urbanita radical i el lobby LGTB». Lliures i iguals, salta a la vista.

Proposa derogar la llei de violència de gènere, suprimir la llei de memòria històrica i que els mestres hagin de demanar autorització expressa als pares per parlar de sexualitat o de «temes socials moralment controvertits». I naturalment, protegirà el dret a ser educat en espanyol en qualsevol punt d'Espanya. És clar que això també ho prometia Casado.

Vox té tot el dret a fer aquestes propostes. Fins i tot té dret a dir que defensa la Constitució i prometre alhora que eliminarà l'Estat autonòmic, que en forma part essencial. Ja se sap que la carta magna és reformable.

De la mateixa manera, els espanyols tenen dret a votar qui vulguin. I 2,7 milions d'espanyols han donat el seu sufragi a aquest partit sabent que ho feien a favor d'aquestes propostes, perquè se les van trobar a la bústia i llegir-les és cosa de dos o tres minuts.

2,7 milions d'espanyols, un 10,3% dels votants, van donar el seu suport a aquest programa, que inclou la suspensió «indefinida» de l'autonomia catalana per «deslleialtat» de tota la comunitat autònoma. 2,7 milions d'espanyols estan en contra de la protecció específica de la dona contra la violència de gènere i del progrés dels drets dels homosexuals.

Però no són d'extrema dreta. Són d'extrema esquerra, perquè es comprometen a «avantposar les necessitats d'Espanya i dels espanyols als interessos de les oligarquies, cacics, lobbies o organitzacions supranacionals».

O sigui, els del contuberni.