Diversos estudis d'abast internacional demostren que les empreses que estan invertint amb determinació en sistemes d'intel·ligència artificial tenen moltes més probabilitats de crear ocupació que les companyies que es mostren conservadores o reticents en aquest aspecte. Una d'aquestes recerques, portada a terme pels tècnics de la firma especialitzada Capgemini, es basa en una enquesta plantejada als gerents de mil organitzacions d'arreu que estan explorant aquesta via sense complexes i revela que quatre de cada cinc d'aquestes empreses estan generant més llocs de treball que la resta.

Dos terços dels participants en aquesta ambiciosa investigació recorden que, fins ara, no s'ha produït cap reducció en les seves respectives plantilles. De fet, les vendes en aquestes companyies s'han incrementat al voltant del 10%. I això, segons destaquen els seus directius, s'explica en bona mesura per l'automatització.

En àrees com l'atenció al client, per exemple, la solvència dels robots és molt elevada. Per aquesta raó, aproximadament el 75% dels responsables de les organitzacions creuen que la satisfacció dels consumidors pot augmentar gràcies a les màquines. D'aquesta manera, es començaria a contrarestar l'opinió popular segons la qual la introducció de la tecnologia més avançada en qualsevol indústria i sector comporta necessàriament que creixi l'atur.