Felicitats, Antoni Coll Casals

M. Carme Ribas i Mora filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora

Aquest diumenge, dia 29 de setembre, penso que molts gironins tenen una cita a la basílica de la Catedral de Girona a les 6 de la tarda, on el nostre bisbe Francesc Pardo ordenarà diaca l'Antoni Coll Casals, de Camallera, persona molt coneguda i estimada a Girona, Blanes i moltes localitats i entitats gironines que han tingut el goig de trobar-lo en el camí. L'Antoni no l'he conegut personalment sinó a través de l'estimada Agustina Rexach i l'Anita, que molt es preocupava d'ell quan tenia la mare molt malalta i la cuidava com un fill ha de cuidar una mare.

Antoni no sap com de contenta vaig estar en saber la notícia, per això he cregut que es mereixia aquesta felicitació, ja que al final ha vist complert el seu somni i la seva il·lusió i per testimoni la nostra Catedral. Pot tenir per segur que la mare, la Lluïsa, juntament amb l'Agustina i l'Anita gaudiran des del cel d'aquest moment tan especial en què serà ordenat diaca. Sé que no se sentirà sol, són moltes les persones que l'acompanyaran. Jo no hi puc ser però de pensament tingui per segur que l'acompanyaré.

Sé que tindrà un company que també serà ordenat diaca, crec que és d'Olot, Andreu Soler. Vagin per ell i la seva família els meus millors desitjos en aquest nou camí de vida que començaran plegats. De ben segur que d'olotins també en seran molts els que es desplaçaran per assistir a aquest entranyable acte.

Enhorabona i felicitats a tots dos en aquest dia tan especial de gràcia.

Agraïment

claudi mató President de la Fundació Vimar. Palamós.

La Fundació Vimar vol expressar públicament el seu agraïment a tots els alcaldes del Baix Empordà pel seu suport a la construcció d'una residència per a persones amb capacitats diferents.

Aquest projecte s'inicia amb la cessió d'una magnífica parcel·la per part de l'Ajuntament de Platja d'Aro al llindar del parc dels Estanys i amb el compromís econòmic de l'Obra Social la Caixa. A l'impuls inicial s'hi ha incorporat la del Govern de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Baix Empordà.

La residència Els Estanys omplirà un vuit assistencial de la comarca del Baix Empordà i permetrà garantir els drets de les persones amb discapacitat del territori.

La Fundació Vimar treballa en aquest projecte des de fa vuit anys, al llarg dels quals ha rebut innombrables suports personals i institucionals essent l'últim, l'acord que dilluns passat prenia el Consell d'alcaldes del Baix Empordà.

La Fundació Vimar vol posar en valor i publicar tanta solidaritat i complicitat vinguda des de totes les sensibilitats polítiques, institucionals i personals que han fet possible el que semblava un somni i evidencien una manera de fer que supera les diferències des de la convicció que cal defensar els drets de les franges més febles de la societat respectant i acceptant les diferències.

Tant de bo poguéssim tots actuar així en altres àmbits.

Consum estratègic

Josep M. Loste Romero portbou

Veient el panorama hispànic de total animadversió contra Catalunya, la qual cosa implica una repressió furibunda contra els elements més avantguardistes de l'independentisme català, es copsa que d'entrada la millor acció cívica i pacífica que es pot portar a terme per defensar la democràcia és el consum estratègic. Cal procurar consumir productes etiquetats en llengua catalana. A més, jo em pregunto. Per què Foment del Treball es comporta d'una forma tan bel·ligerant contra el productes de casa? No, senyors del «puente aéreo», ja que, a més, els productes amb marca, segell i etiquetatge en la llengua de Pompeu i Fabra són de molta millor qualitat.