Persones apassionades i entusiastes darrere de grans projectes. Aquesta és, veritablement, una de les forces motrius més importants del nostre país. En això hem pensat en iniciar aquest article, dedicat a Ràdio Vilablareix i al seu coordinador: Didac Romagós.

Heus ací tres adjectius amb els quals podem dibuixar el tarannà d'en Didac i que queden reflectits en la seva feina de cada dia: ordenat, minuciós i perseverant.

La ràdio l'ha atret sempre. Li agrada explicar que ja de ben petit se n'anava a dormir tot sentint de fons la ràdio dels seus pares, cosa que li plaïa molt. Les primeres experiències professionals en aquest món li arribaren aviat. Cal dir, a més, que li agrada col·laborar en tot allò que faci falta, tant en àmbit personal com col·lectiu. No és estrany, doncs, que es veiés en ell la persona idònia per tirar endavant l'emissora.

Va tenir clar, des dels inicis, el camí a recórrer: una ràdio que expliqués què passa als Països Catalans des de Vilablareix; és a dir, que seguís de prop la vida del poble, però que també anés molt més enllà, tot posant especial atenció en els diferents vessants de la cultura.

De tot això ja en fa deu anys i el treball ben fet i la tenacitat han donat -i donen- els seus fruits perquè Ràdio Vilablareix no sols té un públic fidel fins allà on arriba el seu senyal, sinó també a les xarxes socials (amb més de deu mil seguidors a Twitter) i a internet, www.radiovilablareix.cat.

La ràdio emet les 24 hores del dia pel 107.5 FM. En Didac n'ha estat sempre la cara visible, per bé que ha comptat -i compta- amb col·laboradors la feina dels quals resulta imprescindible. Es tractava de ser un altaveu de la cultura de casa nostra, especialment de la música, i de contribuir a fer-la més visible, i el repte s'ha assolit. Per començar, presenta cantants i grups en català d'arreu del territori, tant emergents com ja consolidats. Per continuar, provinents de camps ben diferents, han passat per l'estudi moltíssims convidats, com ara Maria Barbal, Joan B. Culla, Marina Garcés, Rafael Nadal, Gerard Quintana, Joan Roca, Maria Carme Roca, Lluís Soler, Matthew Tree, Vicenç Villatoro...

Compta amb un bon nombre de programes: l'entrevista, l'informatiu, política local, sardanes, magazín... I molts altres, que precisament es presenten avui, dia 1 d'octubre, data d'inici de la nova temporada.

Ràdio Vilablareix fa bona aquella citació de Joan Miró: «Com més arrelat estic, més universal esdevinc». Per molts anys!