Ben aviat, algun rotatiu madrileny ens avançarà aquesta exclusiva: «Els 131 fars al cim de Montserrat emetien un missatge codificat: les coordenades del domicili de Don Diego Pérez de los Cobos». El president Torra hauria pactat amb uns extraterrestres que abduïssin el Guàrdia Civil i el passegessin una estona en ovni; res, fins a Alfa Centauri i tornar.

Quin propòsit hauria tingut aquest pla? Doncs que el president Torra, com a bon intel·lectual empíric, hauria volgut demostrar a les nacions civilitzades de la Terra que el nacionalisme, fins i tot si és de tricorni i pedra picada, es pot curar viatjant. Encara que sigui a anys llum d'aquí.

Ben aviat, no ho dubteu, algú també filtrarà als mitjans que un Equip de Resposta Tàctica criava cadells de Ieti en algun racó dels Pirineus. Es veu que, després d'haver proclamat la República, pensaven obrir uns grans fossats entre Catalunya i la resta d'Espanya per omplir-los amb aquestes feres i guanyar-se, així, el suport etern de Donald Trump.

A mesura que s'acosta la sentència, ves!, ens estem acostumant a viure empastifats de notícies igual d'absurdes i poc creïbles. L' Albert Pla llança una teoria: «Els espanyols no tenen el mateix sentit de l'humor que tenim nosaltres i, per això, han reaccionat amb el que los metan en la cárcel».

Això de l'humor, no ho sé. De moment, podem assegurar que alguns espanyols ?sobretot dels àmbits de la justícia, el periodisme i la política?, entenen la violència, la rebel·lió, la sedició, la llibertat d'expressió i la presumpció d'innocència en uns termes força antagònics als nostres.