Acte de civisme

al Barri Vell

de Girona

joaquim Franquet Poch GIRONA

Cinc joves, tres de visita a Gi­rona, han protagonitzat un acte de civisme. Eren les 3 de la tarda del diumenge 28 de setembre. Al carrer de Calderers del Barri Vell d'aquesta ciutat, una senyora sortia de comprar d'una botiga i un home li va agafar la cartera de dintre la bossa que portava sense que se n'adonés. Tres nois i dues noies que ho van veure el van perseguir corrent més de tres-cents metres fins aconseguir que deixés anar la cartera. L'home va fugir, però van recuperar la cartera i la van tornar a la senyora a qui l'hi havien robat. La senyora els ho va voler recompensar, els va invitar a casa seva i els va gratificar. Però ells amb un detall molt noble ho van rebutjar i li van manifestar que els sabia greu no haver pogut retenir l'home i donar-ne avís a la policia.

Turisme teledirigit

Jordi Pagès Taberner Arbúcies

Avui dia, el turisme està molt pautat o «controlat», i és que com a estudiant de turisme considero que la gran majoria de ciutats del nostre país tenen una part turística molt marcada i deixen l'essència o racons molt remarcables fora del seu àmbit turístic només per l'interés de les grans empreses o dels alts càrrecs de la mateixa localitat o del país en general.

El present no es pot canviar, però el futur encara està per escriure i crec que s'hauria de donar més llibertat al turisme i no focalitzar-lo en un lloc concret, sinó en el conjunt de la localitat. I no només això, sinó que pel que fa regions i comunitats també s'hauria de diversificar el turisme i donar visibilitat a tots i cada un dels pobles del ­territori i no només a les grans ciutats, com sempre s'ha fet.

Sense parada

Joan Ensesa Marli Girona

Fa poc que han acabat les obres de la cruïlla de Reggio Emilia amb Riu Cardener. Amb aquesta actuació s'ha eliminat un punt negre del barri de Palau: la coneguda rotonda ovalada que molts conductors no respectaven. Arreglar aquesta cruïlla era una reclamació històrica de la zona que s'ha tirat endavant arran de la futura obertura de la Clínica Girona. Però aquesta millora viària ha comportat un empitjorament del servei de bus.

El carrer Reggio Emilia tenia dues parades de bus: una a prop de la rotonda amb la ctra. Barcelona -que és utilitzada per gent que va a comprar al Mas Gri- i que s'ha mogut a la mateixa rotonda davant del Decathlon. I l'altra, a prop de la cruïlla on s'han fet les obres -més utilitzada pels veïns, gent gran, la Fundació Astrid21 i l'escola Marta Mata- i que s'ha mogut a la ctra. Barcelona davant d'ADF i la futura clínica. Parada, aquesta última, en condicions lamentables i perilloses.

Un cop acabades les obres i segons el que indica el projecte, la parada a tocar de la cruïlla havia de tornar al seu lloc original. Però ara l'Ajuntament ha decidit que no, sense respectar ni el que se'ns va dir ni el projecte públic, que la parada ja està bé on està i que els veïns som uns ganduls i ens convé caminar.

Es veu que els veïns sí que hem de caminar, però els clients del Mas Gri i de la futura clínica no cal que caminin, que l'Ajuntament, segur que per casualitat, ja els posa la parada de bus just a la porta. D'acostar el bus als veïns -i no només als negocis-, ja si de cas, patates.