Milers de gironins van acudir fa vuit dies a la crida d'Òmnium i l'ANC per fer una «seguda pacífica» davant la Subdelegació del Govern a Girona. Dues hores de protesta ben legítima però que han acabat afectant el dia a dia dels seus amics i veïns. I és que els convocants animaven a portar espelmes, que van aconsellar deixar al terra de la Gran Via de Jaume I un cop acabat l'acte.

El resultat és que una de les principals artèries viàries del centre de la ciutat ha quedat tallada al trànsit durant, com a mínim, tres setmanes per la perillositat de la cera enganxada a l'asfalt. A banda de les molèsties als usuaris habituals i el caos de trànsit que ha generat, l'Ajuntament de la ciutat haurà de gastar algunes desenes de milers d'euros a reasfaltar el carrer, tants o més que els que destinarà a resposar els contenidors cremats en els aldarulls de la setmana passada.

Òmnium va convocar ara fa dos anys un acte similar a la Diagonal de Barcelona. Va acabar demanant disculpes pels problemes de mobilitat ocasionats, mentre que JxCat, a l'oposició, va carregar contra Colau per la mala gestió d'un incident que (només) va tallar 24 hores una de les grans avingudes de la capital. En pocs mesos, alguns han perdut les formes i el respecte al conjunt dels ciutadans.