30 de octubre de 2019
30.10.2019
Diari de Girona

Sánchez dona la independència

29.10.2019 | 23:35
Sánchez dona la independència

Pedro Sánchez no té temps per a Torra. Aquesta aversió l'emparenta amb la majoria d'espanyols, fins i tot de catalans, ja que es parla de tots dos ens com a realitats incompatibles. Amb una excepció, el president del Govern no es pot permetre el menyspreu a Torra, per molt en funcions que es trobi. L'espanyol, el català és titular del càrrec. Els entusiastes del judici al procés al Suprem hem après almenys que la Generalitat representa l'Estat a Catalunya, per la qual cosa el seu president és un subordinat de l'interí de La Moncloa. Pot esbroncar-lo, però no pot desoir-lo, llevat que Sánchez pretengui concedir-li unilateralment la independència.

Un planeta que sobreviu a Donald Trump i Vladímir Putin no hauria d'estremir-se per un vulgar líder regional en una cantonada d'Europa. I si la memòria no falla, Torra és el president del 155, fruit d'unes eleccions catalanes tutelades per Madrid al desembre de 2017 i en què es va jutjar més adequat que els restants candidats ingressessin a la presó. Sánchez va abraçar la precarietat en funcions per voluntat pròpia, una irresponsabilitat a l'altura de Torra, amb el desavantatge que el president de la Generalitat és inamovible segons l'Estatut i la Constitució.

Per si Sánchez no hagués mostrat una rara habilitat per equivocar-se en solitari, Cayetana Álvarez Etcètera li ha exigit que trenqui relacions amb Torra. La portaveu de Vox al PP també s'ha convertit a l'independentisme, perquè pregonar que l'Estat ha d'aïllar la Generalitat està molt a prop d'atorgar l'anhelada autodeterminació. A més, l'actual president de Catalunya no és el primer ocupant del càrrec inacceptable per Madrid. Comparteix odis sarraïns amb Pujol, Maragall, Montilla, Mas i Puigdemont. Cap d'ells està a l'altura dels governants excelsos de què ha gaudit Espanya, començant per l'actual. I seguint per l'anterior.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook