Carta al president Quim Torra

Benet Garriga President de la Fundació Gent Gran Comarques Gironines

Vostè es queixa que el president Sánchez no li contesta les seves cartes, pero vostè fa el mateix amb les meves. És cert que no tinc cap càrrec important i, a més, sense cobrar ni 1 €, però la feina que estic fent des de fa 3 anys per als sèniors tindrà uns resultats extraordinaris que ni vostè ni el president Sánchez faran en els seus mandats, durin el temps que vulguin o els hi deixen fer. Els falta consciència social envers la gent gran.

Si de veritat estima tant Catalunya, convoqui eleccions. Tots els problemes que tenim desapareixeran en gran part. No dubto que sigui gaire intel·ligent, però políticament no té ni intuïció, ni mà esquerra, ni sap escoltar, ni té idea de com s'ha de dirigir un país.

Sr. president, convoqui eleccions i tots els catalans li agrairan aquesta decisió, l'única intel·ligent que haurà pres durant el seu curt mandat.

Sr. president, dimiteixi, i farà el servei més gran a Catalunya durant el seu mandat.

Lectors del Diari de Girona, entreu a la web www.eslhoraseniors.es. Hi trobareu la carta feta al president i al conseller de Benestar Social, entre altres temes.

«Mundo obrero»

a l'Espai Ter

Eulàlia Rodríguez Pitarque Torroella de Montgrí

Teatre ple a l'Espai Ter de Torroella i tot d'aplaudiments al final de la representació de l'obra Mundo obrero, d'Alberto San Juan, amb ell dalt l'escenari, juntament amb tres actors més. Un text, el de l'obra, que és un repàs per la història del nostre país fins a l'actualitat amb una visió de crítica i de denúncia social.

De vegades ens queixem que no hi ha veus crítiques amb la situació política, social o cultural del país; la veu d'Alberto San Juan és una d'aquestes que ens fan veure que no tot va tan bé encara que alguns ens vulguin fer creure tot el contrari i sempre en interès seu. Només cal mirar al voltant nostre per saber de l'esforç de moltes persones per mantenir un petit equilibri en el seu dia a dia i no defallir.

Els millors amics

Núria Bonet i Malàs Girona

He estat veient el programa Està passant com cada dia. Però un reportatge m'ha tocat la fibra. Varen ensenyar com es rescaten els gossos amb compressors, però el pitjor és que els periodistes es morien de riure!

Sens dubte, no tenen un amic a casa. De pena!

Preguntes freqüents

Josep Ruiz garcia Santa Coloma FARNERS

No es tracta del famós programa de TV3. Més aviat voldria reflectir un seguit de preguntes que la gent del carrer es fa i que no obtenen resposta ni immediata ni tan sols resposta a seques.

L'any 2015 va ser proclamat alcalde de la ciutat en Joan Martí i alhora regidor d'Hisenda i «Transparència». Doncs bé, després de quatre anys de mandat, ni una cosa ni l'altra. El Sr. Martí i el seu equip varen aprovar els pressupostos del 2019 abans de les eleccions municipals d'enguany. Se suposa que quan un planifica les festes del poble fa una previsió de despesa per poder atendre-les totes degudament amb els diners pressupostats a l'efecte. M'he esgarrifat en llegir als diaris que el mes de setembre, a fi de poder fer front a les despeses de la Festa Major, s'ha hagut d'habilitar una partida extraordinària d'uns 80.000 euros i tot seguit una altra partida de la mateixa quantitat per fer front a la Festa de la Ratafia.

El poble es pregunta quina mena de regidor d'Hisenda és el Sr. Joan Martí. Que no sabia que cada any celebrem la Festa Major? Que no sabia que cada any organitzem la Fira de la Ratafia? En què s'ha gastat els 160.000 euros de desviació? Com li ho ha permès la Intervenció Municipal?

On és la transparència? I més greu, com un regidor d'Hisenda, llicenciat per alguna universitat, pot permetre una desviació de més de 150.000 euros i no explicar-la al poble?

Una altra pregunta que ens fem la gent del poble: on han anat a parar els més de 1.200.000 euros recaptats en excés aquest exercici provinents de la revisió cadastral sorpresa de l'any passat?

Una altra, com és que al polígon industrial del Mas Llorenç no s'hi ha pogut instal·lar l'empresa Hipra i en contra del seu desig ho ha hagut de fer a Aiguaviva?

És cert que al polígon industrial del Mas Llorenç hi manca subministrament elèctric? Qui n'és el responsable? El Sr. Joan Martí o el Sr. Antoni Solà?

N'hi ha més de preguntes, la llista és molt llarga, i totes sense resposta.