Ves a saber les veritables raons que han dut el príncep Harry i la seva dona, Meghan Markle, a abandonar els seus llocs com a membres de primer rang de la família reial britànica. La notícia ha sacsejat la monarquia britànica provocant un altre annus horribilis a la reina Isabel II, que, durant els seus 66 anys de regnat, ha hagut de lidiar amb diversos tsunamis que l'han assetjat i que han fet trontollar, en més d'una ocasió, els fonaments de la monarquia britànica. Tsunamis com els divorcis dels seus fills, l'incendi del castell de Windsor, la mort de la princesa Diana, l'escàndol del cas Epstein que ha esquitxat el seu tercer fill; però cap és comparable al terratrèmol que va devastar Haití, ara fa just 10 anys.

Haití commemora la tragèdia amb ira i amargor perquè de tota l'ajuda internacional que es va prometre tan sols n'ha arribat una petita part, insuficient per treure la població del país més pobre de l'hemisferi occidental de la misèria.

El violent sisme de 7,3 graus en l'escala de Richter va sepultar el país i va deixar 316.000 morts, 350.000 ferits i més de 1,5 milions d'haitians es van quedar sense llar.

Les conseqüències encara se senten 10 anys després, poc s'ha aixecat del que va quedar en ruïnes, la misèria, la inseguretat i la insalubritat són rampants i Haití segueix essent una nació amb governants de moralitat dubtosa.

Aleshores, l'ajuda per a la reconstrucció no va anar a parar al govern sinó a ONGs, sota l'argument que aquell era massa corrupte per gestionar l'ajuda, de manera que les organitzacions van ser dipositàries d'uns diners que no s'han traduït en millores substancials. Ara, 10 anys més tard, el país segueix devastat sense massa possibilitats de recuperació.

Dos terratrèmols, l'un alimentant les revistes del cor, l'altre, una tragèdia humanitària que reclama l'ajuda urgent.