Espanya sobreviu commocionada pel drama de l'expríncep Enric, número sis a la successió del tron britànic a la rereguarda del seu pare Carles, el seu germà Guillem i els tres fills de la seva odiada cunyada Kate Middleton, famosa per ser la germana de Pippa Middleton. L'emoció desbordada davant l'autèntica família reial europea no ens autoritza a oblidar que també l'única monarquia llatina disposa d'un número sis a la llista d'aspirants a la corona, en possessió de Cristina de Borbó.

L'harmoniós número sis dista de ser l'única coincidència entre Enric i Cristina, condemnats tots dos a contemplar impertèrrits el regnat dels seus germans. L'inapel·lable criteri hereditari no només descarta per al tron milions de ciutadans, que ni es molestaran a proclamar-se millor dotats per exercir aquest càrrec de representació. Sobretot, la primogenitura o la superioritat de l'home lesionen en el més profund els germans del rei, que van cometre l'error de néixer en la família oportuna però en un moment inoportú.

Fins on il·lustra la moderna psiquiatria, no abunden els casos d'espanyols que mostrin una frustració patològica per veure incomplert el seu somni de ser reis. Les estadístiques laborals demostren que els treballadors perden més hores de son amb la seva actriu favorita que cobejant el tron. No obstant això, fins a una ànima càndida pot imaginar la turbulència íntima que assalta Enric i Cristina, cada vegada que coincideixen amb els seus respectius germans homes. I aquesta sensació punyent es desborda cap a l'agressivitat, quan incorren en l'error de casar-se amb éssers tan ambiciosos com ells, amb independència d'altres factors que permeten distingir Iñaki Urdangarin de Meghan Markle.

Una anàlisi superficial atribuirà a aquest comentari un elogi del matrimoni, que pavimenta la creació de power couples agermanades en l'obsessió. No obstant això, Iñaki i Meghan no treballen, amb resultats descoratjadors en el cas del primer d'ells, només perquè els seus esposos es vesteixin l'ermini. Contemplen els seus cònjuges com un vehicle per saciar la seva ambició, sempre des del plàcid número sis. En les guerres pel poder no hi ha bons ni dolents, només vencedors i perduts. Isabel II ha triomfat on va fracassar Felip VI, que hauria de demanar els consells de la seva tia amb més freqüència. Quant pagaria el rei espanyol per passaportar la seva germana al Canadà.