La precarietat total del Servei de Trànsit

ester ayala estrella CASSÀ DE LA SELVA

Voldria fer pública la impossibilitat de concertar una cita prèvia en el Servei de Trànsit de Girona. Des de molt abans de Nadal que ho intento i no hi manera. He trucat al 060 (telèfon d'informació de Trànsit) i amb molt bones paraules m'han dit que el servei de Girona està saturat i que ho vagi intentant. Suposo que com que només és un tràmit administratiu i no hi ha un interès recaptatori per part seva no tenen cap interès a atendre'm. Cosa que és molt lamentable i que em frustra molt com a ciutadana i persona. Suposo que molts dels problemes d'atenció que arrossega en general el Servei de Trànsit, i no només el de Girona, se solucionarien amb més personal. Llàstima que els polítics només es posen d'acord per apujar-se el sou i no tenen cap intenció de solucionar problemes endèmics com els que arrossega aquest nefast Servei de Trànsit. Això sí, no paguis una multa i veuràs amb quina rapidesa actuen.

Torra, diputat? President? O res!

Francesc Buixeda Cabré SANTA PAU

Ara toca el torn al president Torra, a conseqüència de la resolució de la Junta Electoral Central, per la desobediència a retirar pancartes i llaços grocs, durant el període electoral, que li ha reportat la inhabilitació com a diputat del Parlament, i el dubte sorgeix en considerar si perd també el de president de la Generalitat.

Feta la consulta als lletrats del Parlament, deixen la solució en mans del seu president per decidir incloure la proposta d'inhabilitar-lo per als dos càr­recs o per un de sol mantenint la presidència. Jo no soc lletrat, però la lògica cal raonar el següent: Segons les disposicions del Parlament i la Generalitat, per adquirir la condició de president és necessari ser diputat, per tant, en el moment que es perd aquesta condició també es perd la presidència, i no cal donar-hi més voltes. Malgrat tot, Torra, tot i que per part del Tribunal Suprem ha resolt mantenir la seva inhabilitació, manifesta «soc diputat i president de Catalunya perquè així ho va decidir la ciutadania i perquè així ho va votar el Parlament», i no ha canviat res.

El Parlament havia de resoldre ahir una decisió perquè del contrari poden caure en desobediència el president del Parlament, Roger Torrent, i el president Quim Torra, amb les conseqüències que ja estem veient.

En un moment en què es pot obrir una línia de negociació amb l'Estat seria bo aprofitar-ho i no embolicar més la situació amb nous procediments judicials que no solucionen els problemes, ans el contrari, els enverinen, l'independentisme es queixa de la judalització, oi? Per tant, Srs. Torra i Torrent, un acte de contrició, i un pas endavant pel bé de Catalunya i els seus conciutadans.

Paisatge després del «Gloria»

Eulàlia Rodríguez Pitarque TORROELLA DE MONTGRÍ

Passat el temporal he anat a veure com estava l'Estartit. La platja, plena de branques i troncs, quasi no es distingia. Tot era aigua i el mar, en lloc del seu blau verd, portava el color del fang, juntament amb unes ones plenes de força.

Al passeig del Molinet es veien restes de petits trossos de roques que han caigut o que el vent hi ha anat transportant. Moltes de les plantes estaven aixafades o arrencades pel vent. El penya-segat sembla haver estat l'únic que ha sabut resistir totes les onades i ventades, si no és que un dia d'aquests se'ns esllavissa del tot.