Refer-se del pas del temporal Gloria no serà fàcil en alguns municipis. Comença la tasca de la reconstrucció i la batalla amb les asseguradores. Benvigudes les paraules d'ànim i els anuncis d'inversions per part de responsables polítics, però no són suficients.

La violència de la borrasca ha causat danys importants i ajuntaments i col·lectius professionals afectats pel desbordament, des de la Tordera al Baix Ter, aixequen veus que qüestionen l'administració, especialment l'Agència Catalana de l'Aigua. Aquesta, de moment, es limita a defensar-se. L'esperit crític brilla per la seva absència.

Si fenòmens com el que acabem de passar han de de ser cada vegada més freqüents, no valdria la pena reflexionar sobre quines han de ser les prioritats a l'hora de gestionar els pantans? Ara el primer objectiu de l'ACA és garantir l'abastament d'aigua a Barcelona i l'àrea metropolitana i, de manera secundària, col·laborar en la prevenció de les avingudes.

Quan la indolència dels gestors del territori s'uneix al fet que l'administració competent no fa part de la seva feina, que és mantenir les lleres dels rius i rieres en perfecte estat de revista i en moltes ocasions impedeix que ho facin tercers, el còctel fatal està servit.