Agraïment

MAGDALENA UBACH MINGUELL girona

Vull donar les gràcies al personal de la planta baixa de la Residència de la gent gran del Puig d'en Roca, a la directora, els recepcionistes i principalment els infermers/res, metges/esses i cuidadors/res. A Protecció Civil, Bombers, Creu Roja i sobretot a l'alcaldessa, Marta Madrenas i Mir, per preocupar-se pels seus ciutadans.

Emotiu record

JAIME SERRANO DE QUINTANA GIRONA

El passat any 2019, una trista, humanament parlant, seqüela ens ha deixat en l'àmbit jurídic gironí; la mort de diferents amics i companys en el sentit ampli de la paraula.

En primer lloc, el 8 de març ens va deixar el lletrat Nicolás Sáez Jiménez. Quantes converses, adornades amb cert sarcasme i escepticisme, se'ns porta la Parca.

El 19 d'agost, el meu company de molts anys, tant a l'antiga Organització Sindical, com al Fons de Garantia Salarial, Ángel Ambite Camara, va lliurar la seva ànima a Déu. Quants anhels i preocupacions comuns i també quants bons moments.

El 25 del mateix mes ens deixava una figura insigne del Dret. El que va ser durant molts anys Francisco Soto Nieto. Persona honesta i exigent, sí. Però també exigent amb si mateix. Aparentment distant, però afable en la proximitat.

Arribat el mes de novembre, va morir l'entranyable Francisco De Paula Bartumeu Sanllehi («Paco» per als amics). Llargs passejos a la Rambla, tertúlies en algun cafè, sobre teologia o història. Carlista fins a la medul·la, fidel fins a l'últim moment a les seves conviccions religioses i polítiques, va expirar el dia 5; per cert, data emblemàtica del tradicionalisme.

L'11 se'ns en va anar Albert Bonet Pérez. El meu record sobre la seva persona és el fet de compartir la direcció de la nau col·legial durant quatre anys, expressió que li agradava, donada la seva condició d'oficial de complement d'Infanteria de Marina. Sense oblidar la nostra col·laboració en aquelles agradables festes col·legials.

Seguint l'ordre cronològic, el 14 moria Ángel Bellsolá Rey. Els meus primers contactes amb ell van ser d'alumne i professor de Formació Política, a l'institut del carrer de la Força.

Posteriorment vam mantenir una magnífica relació, acompa­nyada de profundes converses tant sobre l'actualitat com de la història recent d'Espanya.

Ja en el mes de desembre, el dia 15 va ser Joaquim Alegret Tauler qui va realitzar el seu últim viatge. Home afectuós sense cap dubte, el seu record s'entrellaça amb la tradició gironina, dels Manaies i de la Cavalcada de Reis.

Finalment, el dia 22, ens deixava Antonio Balbin Pechuan, metge forense i coronel metge, pare al seu torn de dos companys lletrats. Persona molt culta, amb la qual vaig tenir l'honor de compartir converses esporàdiques, curtes, però de gran profunditat. Els seus dos interessants llibres ho diuen tot.

I quan estic escrivint aquestes luctuoses línies, em sorprèn la dolorosa notícia de l'òbit el dia 23 del veterà col·lega Lluís Boet Fabrellas. També pare de lletrada i lletrat. Persona de fàcil i amena conversa.

Per a tots ells, la meva més sentida oració, el meu més emotiu record!

Incompetència o corrupció

JOSEP RUIZ GARCIA santa coloma de farners

Coneixent les limitades capacitats del Sr. Joan Martí, alcalde de Santa Coloma del 2015 al 2019, jo m'inclinaria per la primera, sense descartar la segona, més difícil de demostrar.

Ve a compte de la ressenya apareguda a la pàgina 29 de l'edició del 29 de gener d'aquest diari, en la qual s'informa de la decisió presa pel ple de la ciutat respecte al pagament d'uns 187.000 euros a l'empresa FCC de neteja viària i recollida de residus per majors costos produïts durant el període 2017-2019.

La despesa assumida per l'Ajuntament ve donada per la desídia i incompetència d'un alcalde (Joan Martí) que, arribat el final del contracte després d'una ­pròrroga pactada d'un any (2017) del servei abans esmentat, no va saber o no va poder o no va voler treure a concurs l'adjudicació del servei per als proper anys a partir del 2017.

Com es pot ser tan incompetent quan finit el contracte i esgotada la pròrroga a FCC del Servei no es treu a concurs un nou plec de condicions actualitzat a les necesitats del moment ? Com es pot ser tan irresponsable de permetre a una empresa continuar prestant un servei que no li ha estat adjudicat en un concurs?

El «marrón» creat per un alcalde incompetent no ha de pagar-lo el seu successor, en aquest cas successora.

Incompetència o corrupció (i ara digueu-me mal pensat), aquesta és la questió.