L'atenció a la població pediàtrica a Salt

Sara Rodríguez Directora d'Atenció Primària IAS-ICS Girona

En relació amb la carta al director que la Sra. Ruth Molina va publicar en aquest diari el dia 4 de febrer amb el títol «El CAP de Salt», informar-la que des la Direcció d'Atenció Primària s'han fet accions per tal que en els propers mesos s'hagin cobert les tres places de pediatre que actualment falten a Salt. En concret, el proper 1 de març s'incorporarà un pediatre de nova contractació i s'ha pactat amb dos residents de pediatria que acaben aquest mes de maig la seva especialització a l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta que s'incorporin a l'Equip d'Atenció Primària (EAP) de Salt a partir del juny.

Mentrestant, des de la direcció de l'EAP s'ha cobert la planificació de l'atenció pediàtrica amb professionals del mateix equip que faran escreix de jornada laboral de manera voluntària i amb professionals d'altres equips d'atenció primària i de l'atenció continuada i urgent.

Desafortunat «Gloria»

Rosa Abella Fontacaba Vilanova de la Muga

Vull donar suport a la carta que va fer pública el seu diari el 28 de gener de 2020, signada pel Sr. Mateu Frigolé, sobre les passades inundacions. Estic totalment d'acord en tot el que exposa sobre els responsables dels pantans.

Pel que diu a la carta, veig que el Sr. Frigolé coneix la zona i per motius profesionals també és coneixedor del comportament del formigó dels pantans i el manteniment dels mateixos. Va ser molt devastador i, al meu entendre, crec que fent cas als múltiples avisos que feien per tots el mitjans, constantment de la previsió de 200 litres diaris per metre quadrat, es podia valorar i preveure les mesures per evitar el desastre que ha perjudicat molta gent.

Patronat de Turisme, Jaume Marín

Carles Mallart Girona

El diumenge dia 2 llegeixo l'extens article «Un informe destapa desenes d'irregularitats al Patronat de Turisme» que em sona a vendetta política i, com a presumta irregularitat estelar, un suposat informe antic no entregat de la UdG, càrrecs per contractacions i despeses indegudes. No puc opinar de la Gemma Suñer, responsable online de l'organisme i de què se la imputa perquè no conec la seva tasca i trajectòria. De qui sí puc opinar és de Jaume Marín, excap de màrqueting de l'organisme i de la seva tasca i trajectòria dels últims dotze anys. Una persona preparadíssima amb un CV de servei al Turisme de les comarques gironines impagable que durant molts anys ha estudiat els mercats mundials, ha anat a fires, congressos... i ha desenvolupat una tasca que els que estem relacionats amb el turisme de les nostres comarques sabem valorar convenientment. A aquestes altures de la pel·lícula voler imputar-lo amb irregularitats com fer servir un vehicle de l'Organisme un dissabte a la tarda i haver cobrat unes despeses de sopars, convits, representació o dietes sense especificar sona a broma de mal gust. Voler demostrar tanta transparència fa olor de cremat. O millor dit, és no entendre res de com es fa una promoció continuada d'unes comarques tan necessitades de bons professionals. Jaume Marín em consta que és i ha estat un apassionat del Turisme, amb una labor contrastada i impressionant de la seva professió envers tots nosaltres. Si li volen reclamar la multa de 100 euros, la utilització del cotxe de l'Organisme fora d'hores i les dietes i/o sopars a què fèiem referència, no s'oblidin de posar i pagar a l'altre plat de la balança els milers d'hores de tots aquests anys fetes addicionalment i no cobrades. Fa anys que no el veig però sé de la seva tasca i trajectòria. És imperdonable intentar embolicar-lo amb males arts.