Bus Olot-Girona

Francesca Garcia Bonmatí

Soc usuària d'aquest bus inter-urbà, el que hauria d'arribar a la parada de Bonmatí a les 8.10 h. No passa mai a l'hora, normalment arriba amb un retard d'uns 10 minuts.

Ara bé, aquest dijous ja feia 20 minuts que els usuaris ens esperàvem a 0 graus de temperatura. Tenint en compte que els horaris de feina no entenen de retards, s'agrairia una millor gestió d'aquesta línia, perquè, sinó deixa de ser vàlida per a molts de nosaltres.

Els pessebres

de Palera

Ramon Fàbrega Prujà Maià del Montal

El Sant Sepulcre de Palera es troba en un lloc idílic de la nostra Garrotxa. Des de fa uns quants anys s'hi organitza una mostra de pessebres que es pot visitar a partir de les festes de Nadal fins la Candalera. En aquesta mostra cal destacar el pessebre que han realitzat els Amics de Palera, veïns i veïnes del poble, l'Ajuntament... L'ànima d'aquest pessebre és Mossén Miquel Oliveras Coll, rector de Besalú i d'una part de l'arxiprestat de la Garrotxa. L'obra d'en Miquel és diferent dels pessebres tradicionals, ja que en les diferents escenes hi ha representat part del nostre territori com si fos un quadre dels grans pintors olotins del segle passat. A tots i a totes els que fan possible aquesta mostra moltes felicitats per la dedicació i molts anys de vida per poder gaudir d'aquesta iniciativa. També felicitar els mes petits del poble que amb els seus pessebres contribueixen a fer més gran la mostra.

Per què la comissió del 155?

Francesc Buixeda Cabré Santa Pau

A Catalunya, estem vivint una llarga temporada teatral, sota la qual es deixa de banda el reconeixement dels errors i es considera tot l'actuat sota el paraigua de donar compliment «al mandat popular», obviant l'obligació de complir la legislació vigent, considerant culpa de l'Estat judicialitzar-ho i reprimir l'independentisme.

On és la repressió de l'Estat?, i la judicial?, tot és a conseqüència de les accions en contra de la legalitat vigent, pels infractors i a consciència. Els engarjolats no es poden queixar, tenen entrevistes, visites, telèfons, comunicacions de tota mena, reben tracte preferent, com qualificació ja del grau, que no el reben els altres interns, si fos així, molts d'ells preferirien seguir.

Els sobiranistes tenien previst com acabaria el matrimoni ERC i JxCat, i van aprofitar per començar la campanya electoral, dient-los «ho tronarem a fer» enganyant altre cop a la ciutadania, fent-los creure que la república està a la cantonada.

Per què ha servit la comissió del 155?, doncs, ni per investigació, ni estudi de les conseqüències de la seva aplicació, però sí per l'esbarjo, un dia de sortida dels polítics presos i fer un míting d'inici de la campanya preelectoral, ara que Torra ha obert la veda, inèdit.

S'ha d'aprofitar l'avinentesa electoral i la mesa negociadora, per aconseguir una solució al conflicte, cada cop més entravessat, amb els serveis principals abandonats i sense pressupost. Si us plau, us ho demanem, tant per nosaltres, com per al retorn de la política al seu lloc. Així no es pot continuar, ni política, ni econòmica, ni socialment mantenint l'enfrontament ciutadà.

Orenga a Fontanilles

salvador tarradas gualta

Entre la muntanya de Gualta i el turó de Llabià, flanquejada per dues espesses auledes, es despenja suaument una petita vall que, travessada per un antic camí rural asfaltat, s'escampa fins la ribera del Daró. En els marges d'aquesta carretera s'hi fan, de sempre, diverses plantes aromàtiques: ruda, sàlvia, farigola, sajolida, fonoll, camamilla i -sobretot- orenga (les úniques mates d'orenga existents en tot el municipi de Fontanilles).

Doncs bé, tot això s'ha acabat perquè un inculte desaprensiu amb poder i recursos ha decidit arruixar amb l'herbicida glifosat (prohibit a França per cancerigen) en els marges de la carretera, deixant un espectacle de desolació on només queden herbes cremades químicament, llaunes i ampolles de plàstic, que llencen els passants.

A aquest pas, amb l'ús cada cop més abusiu i descontrolat d'insecticides, fungicides i herbicides (glifosat i metolaclor), el turisme rural passarà de ser una activitat de lleure a esdevenir una activitat de risc; de risc de càncer.

Vam guanyar 7-4

ascensión ripoll diaz Santa Coloma de Farners

Cada cap de setmana les famílies es mobilitzen amb les extraescolars dels seus fills. Els acompanyem a futbol, tennis, bàsquet, nens amunt i avall, amb horaris de vegades horribles.

Això ho fem per intentar que practiquin un esport, que tin­guin una idea d'equip, que estiguin socialitzats, que aprenguin els valors de la competició, guanyar, perdre.

Sol funcionar fins a l'adolescència. A partir d'aquí són pocs els que continuen, just quan més falta faria!

Seria molt interessant que se seguissin potenciant aquestes activitats en aquesta etapa tan complicada. Potser ens evitaríem algun problema.