Ja sé que pensareu «un altre article contra el TC fet des de posicions separatistes», que diria un col·lega del diari. Doncs no, es tracta d'un article fet des de posicions antifeixistes.

L'11 se setembre de 2013 un grup de feixistes van assaltar la seu que la Generalitat té a Madrid i van agredir la gent que hi feia un acte. Fem-ne una cronologia. Febrer de 2016: judici i sentència de l'Audiència Provincial de Madrid farcit de jutges d'extrema dreta que van imposar una pena mínima als acusats dient que no hi ha l'agreujant de la discriminació ideològica i que Blanquerna no és un local públic; març 2016, recurs de les acusacions particulars (víctimes) i Fiscalia davant la sala penal del Tribunal Suprem; gener de 2017, resolució del Tribunal Suprem avergonyit pel fet que l'agressió estava gravada, incrementa les penes als nazis; novembre 2017, ordre d'entrada a presó d'alguns dels condemnats; novembre de 2017, els nazis presenten un recurs d'empara al Tribunal Constitucional perquè no els empresonin, argumenten que s'atempta contra la seva llibertat ideològica, increïble; novembre de 2017, el Tribunal Constitucional paralitza les entrades a presó perquè està pendent la resolució del recurs d'empara presentat pels nazis. Una de les raons és que el dirigent de Democràcia Nacional, Pedro Chaparro, un partit directament nazi, té un fill petit. Que humanitaris que són els del TC. També en tenien de fills petits molts dels republicans catalans i en canvi van mirar cap a un altre cantó. I ara al gener del 2020 (publicat al BOE el 14-2-2020): resolució del Tribunal Constitucional anul·lant la resolució del Tribunal Suprem. Afirmen que els nazis tenen raó. Per tant només és vàlida la sentència de l'Audiència Provincial de Madrid, la del TS no val per a res i que si vol el TS que repeteixi tot el procés de resolució dels recursos de les víctimes i de la Fiscalia, però donant marge als nazis a presentar les seves al·legacions. Res de presó per a ningú.

És terrorífica la frase literal de la resolució del Tribunal Constitucional: « Declarar que se han vulnerado los derechos a un proceso con todas las garantías y a la presunción de inocencia (art. 24.2 CE) de todos los demandantes en el extremo relativo a la aplicación de la agravante de haber cometido el delito por discriminación ideológica (art. 22.4 CP)». O sigui si ets nazi pots entrar en un local de la Generalitat, pegar a la gent, amenaçar-los i impedir un acte i això aquesta genteta del TC ho considera normal. Si els condemnes els discrimines! Ho deuen haver après a la Formación del Espíritu Nacional. Un dels líders de l'assalt és Íñigo Pérez de Herrasti, cunyat de l'exministre de Cultura Íñigo Méndez de Vigo del PP, i nebot de l'exministre de Defensa del PP Pedro Morenés. Això és un Estat de dret? De veritat? Set anys per això? TC dimissió!