Manifest 8 de Març 2020

Piua Salvatella i Vila delegada del Col·lectiu de Dones en l'Església per la Paritat a Girona

El Col·lectiu de Dones en l'Església formem part de la coordinadora de dones creients i feministes catalanes Alcem la veu. Per això, aquest any, fem nostre el Manifest que hem escrit entre totes per la igualtat i la no discriminació de les dones en l'Església. Ja fa molts anys que reivindiquem el nostre lloc, som moltes de les diòcesis catalanes i d'arreu del món i diem prou perquè desitgem construir una Església nova. No es pot amagar més la violència contra les dones. El nostre col·lectiu denunciem aquesta situació des de l'any 1986. El diumenge 1 de març, sortirem al carrer a Barcelona a les 11 a la plaça de la Catedral per fer-nos visibles. Altres ciutats a Espanya i d'altres llocs del món s'han adherit al nostre Manifest. Si voleu llegir-lo sencer el trobareu a la pàgina alcemlaveu.org.

Agraïment

a la residència

Els Cirerers

Helena Badia Capdevila sant jordi desvalls

Ens agradaria, amb aquestes paraules, expressar el nostre agraïment a la residència geriàtrica Els Cirerers.

Vàrem haver d'ingressar la Maria Rosa, ja que tenia unes necessitats en totes les esferes que vàrem creure que a casa no podien ser ateses, i sí les hi podien oferir en aquest centre.

Durant els mesos que hi ha viscut, ha estat acompanyada, confortada i atesa per un conjunt de persones, que el que més tenen en comú és l'amabilitat i la humanitat, sense deixar-nos la professionalitat de tots els col·lectius, la direcció, en Joan, la secretaria, en Josep Maria, l'equip sanitari, amb el Dr. Emili Marco i les infermeres, l'Aurora i la Choni, totes i cada una de les auxiliars, l'animadora, la Rosa Maria i personal de cuina, que ofereix una bona alimentació, tant des del punt de vista nutricional com culinari, molt important per a les persones a les quals va destinat.

Gràcies pel que heu fet, pel que feu i pel que fareu.

Una abraçada de l'Helena i en Ramon.

Anglès, el carril bici i l'efecte «Gloria»

pere espinet coll Anglès

De ben segur que l'efecte Gloria ha capgirat la logística de les administracions, dels consorcis, ajuntaments, diputacions, etc., i no parlem dels particulars afectats, molts d'ells ho han perdut tot. Entenc, però, que les diferents secretaries ja han posat fil a l'agulla per tal que tot continuï com abans, tot incorporant les millores que el conjunt de la regió necessita. Malauradament, a Anglès, entre d'altres desperfectes, el Gloria ens ha fet malbé el pont del carril bici, des de sempre l'enllaç emocional amb el poble veí de la Cellera de Ter.

Tant als veïns i les veïnes d'Anglès i la Cellera de Ter com als que habitualment utilitzen el carril bici per anar d'un poble a l'altre, en aquests moments, tot esperant els arranjaments, per fer el trajecte els cal fer-ho pel pont de la riera d'Osor. Està transitat cada dia per una considerable flota de vehicles d'automoció, i, si a més hi afegim el munt de caminants i ciclistes que hi transiten, sobretot els dies de mercat i festius, m'atreviria a dir que aquest punt s'ha convertit en una icona vermella, la qual cosa caldrà tenir ben present per tal d'evitar ensurts. Crec que seria del tot necessari buscar una solució per a la tranquil·litat de tothom. Espero que així sigui.