ERTO als polítics

josep m. roura coll GIRONA

En aquests moments difícils en què molts ciutadans no poden treballar, molts botiguers i petits empresaris estan anant directes a la ruïna econòmica, em faig la pregunta de si no seria el moment de fer un ERTO a tot aquest munt de polítics que, si fins ara no feien res, ara encara menys, i d'entrada els hem de pagar el sou i altres prebendes.

Agraïments en temps de COVID-19

Sílvia Comas Familiars de Pepita Estela. LLAGOSTERA /LLANÇÀ

ànims i agrair l'esforç que està fent tot el personal del centre geriàtric Les Forques de Vilafant.

Des de fa més d'un any i mig, la meva àvia viu allà. Des de fa més de dues setmanes que no accepten visites dels familiars per obstaculitzar al «bitxo» l'entrada al recinte. No ens poden assegurar que ho aconsegueixin, és cert, però dia a dia el personal hi deixa la pell no només per fer la seva tasca professional com toca, sinó per aportar-nos tant a residents com a familiars una vessant humana que és d'agrair en aquests difícils moments.

No en tindrien cap obligació i em consta que en d'altres residències no es prenen tantes molèsties. Des del centre han creat un grup de WhatsApp amb els familiars, i com si d'unes colònies de mainada es tractés, cada dia ens fan arribar com estan i com han passat el dia. A més, ens envien fotos i vídeos dels residents i se les empesquen per, de tant en tant, mirar de fer alguna videotrucada.

Sens dubte, totes aquestes comunicacions el que ens transmeten és una certa tranquil·litat en un moment en què les desgràcies ocorregudes en geriàtrics ocupen els titulars dels informatius i dels diaris.

Molta força, molts d'ànims i agrair la gran feina que estan fent! I com diuen, quan tot això passi, tocarà celebrar-ho fent una gran festa!

Hipra d'Amer

pere espinet coll anglès

Aquests dies, diferents sectors de la nostra població, per no dir tota, estan sumant esforços amb el denominador comú de vèncer el maleït coronavirus, covid-19.

En el cas de la subcomarca de la Selva interior , tenim l'empresa Hipra, a Amer, que, segons els mitjans de comunicació, cedirà laboratoris i equips d'investigació a les autoritats sanitàries per tal d'ajudar els diferents hospitals de la província en la gestió i obtenció de resultats dels tests de coronavirus.

Tot això amb una perfecta coordinació amb personal del Laboratori Clínic Territorial de l'Institut Català de la Salut, l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona, la Universitat de Girona, start-ups gironines GoodGut i els tècnics de l'empresa Hipra, la qual cosa tots hem d'agrair, ja que la suma d'aquestes sinergies positives ajudaran a la detecció, en un marge de temps petit, de la presència del coronavirus i, també de les actuacions immediates, si fossin el cas.

Esperem que tot això passi i com més aviat millor i agrair a tot el teixit associatiu, entitats, personal, empreses, institucions, etc. i dir-li que amb el cos a cos diari ho podem fer possible.