Autònoms en caiguda lliure

Natalia Pons Barba girona

Benvolguda senyora Marta Madrenas, com a autònoma, restauradora i ciutadana de Girona li estaria molt agraïda si es pronunciés per saber si prendran alguna mesura en l'àmbit individual com a Ajuntament de Girona per donar un cop de mà a tots els comerços de la ciutat, la majoria dels quals són petits autònoms amb càrregues econòmiques importants.

Les millors ajudes no són les futures en aquests moments d'incertesa, les millors són les ràpides: «Aquest mes no pagueu autònoms, aquest mes no s'haurà de pagar l'IRPF, l'IVA i l'ISOC; nosaltres ens en farem càrrec com a ajuntament». Això són ajudes, com ha fet l'Ajuntament de Madrid amb les quotes d'autònoms de març i abril.

Amb l'ajuda dels préstecs ICO que ha presentat el Govern espanyol, l'única opció que ens donen és l'endeutament extrem, en comptes d'endeutar-se Espanya com a país, com ha fet Alemanya. Alemanya ha donat ajudes immediates a autònoms i a empreses de fins a 250 treballadors que no hauran de tornar. S'endeutaran com a país però no cauran les empreses que sostenen el país. Us heu d'adonar que no salvar les empreses farà que l'endeutament del Govern a la llarga sigui molt més elevat per l'augment d'atur.

No podeu dir que la gent es quedi a casa i tanqui els seus negocis sense donar incentius econòmics perquè la gent ho faci, com bé va dir Sala i Martín. S'ha de garantir liquidació perquè la gent no es mori de les conseqüències del virus.

Passem al següent tema. Ens veiem obligats a pagar ara mateix uns lloguers abusius degut a l'especulació que s'ha fet en aquesta ciutat i no els podem pagar. Què passarà amb això?

Si nosaltres no resistim aquesta gran crisi, la quantitat de pèrdues de llocs de treball serà com mai vista i els que potser podrem resistir, si hem de continuar amb les mateixes condicions d'abús de lloguers i abús d'impostos, caurem més tard.

Al final som una part important d'aquesta bonica ciutat.

Si ens deixen caure, al final caurem tots.

A Mn. Ramon Oller i Hereu

Jordi Solà Bohigas I L'equip de Matrimonis «L'Amor no té hora». amer.

Estimat, ens has deixat després d'una llarga malaltia que es va presentar a la teva vida tot just jubilar-te. La dignitat amb què has viscut tot aquest temps, la paciència i la valentia amb què ho has afrontat, han estat un exemple per a tots nosaltres.

Hem tingut la sort de tenir-te com a consiliari del nostre grup de matrimonis durant 20 anys.

No ens has fallat mai. Has sigut un més del nostre grup, amic i capellà, sensible als nostres problemes, a les nostres inquietuds, sempre atent a les nostres vides durant aquests 20 anys....

El teu respecte per les diferents maneres de pensar, la teva empatia, bondat, la teva integritat com a persona arrelada en el món actual, la teva capacitat per estimar i estar al costat de tothom que ho necessités. La teva actitud ens encomanava unes enormes ganes de viure el present a la llum de la Fe.

La manera que tenies de dir-nos les coses, amb humilitat, sense voler alliçonar-nos i sempre transmetent-nos la teva profunda Fe en Jesucrist. La teva manera de viure, amb senzillesa i compromís serà un exemple per a nosaltres.

Ramon, sempre estaràs present entre nosaltres, al costat de la teva germana Montserrat i el teu nebot Josep, exemple de família que gràcies a tu hem conegut.

Gràcies per tot el que hem rebut de tu.

Gràcies pel teu Amor.