La Diputació de Girona i el coronavirus

pere espinet coll ANGLÈS

De ben segur que aquest virus ens marcarà a tots i a totes. El món ja no tornarà a ser el mateix i alguna cosa haurà de canviar. No entraré a parlar ni de les administracions autonòmiques ni de la central, ja que sembla que tothom fa la guerra pel seu compte; de l'europea, el temps la jutjarà.

Però deixeu-me dir que amb la meva experiència, a voltes com a regidor, a voltes com a alcalde d'Anglès en temps difícils, de recessió econòmica, el nostre refugi ha estat la Diputació de Girona, on el tracte i la facilitat d'arreglar les coses sempre han estat més que fàcils.

Ara veig que la Diputació es torna involucrar per tal que plegats ens en sortim, cosa que tant els meus companys com jo mateix agraïm de tot cor.

Agraïm al senyor Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona, aquesta darrera iniciativa, i com moltes altres que han fet i fan possible que els pobles tirem endavant, tot i les circumstàncies. Sense mirar els colors polítics, la qual cosa cal tenir-la ben present ja que, si no, malament rai.

Senyor Iceta

Miquel Mompió i Azemar RIUDARENES

En el principi de la pandèmia vostè com a polític d'opositor, però amb falta de prudència i seny català, va carregar durament contra l'actuació de la Generalitat. Més endavant va rectificar en veure que s'havia passat de frenada. Sí, la Generalitat va fallar en moltes coses però recordi que moltes provenien de les retallades obligades per l'ofec econòmic dels governs Zapatero i Rajoy. I reconegui també que decisions que volia prendre l'Honorable President Sr. Torra, el govern del seu amic Sánchez no el van autoritzar.

Ara torna a carregar contra la Generalitat (La Vanguardia, 8-4). Sr. Iceta quan carregarà contra el Govern del Sr. Sánchez? També ha fet moltes coses malament, la ministra Robles menyspreant el Molt Honorable Sr. Torra, els militars carregats de medalles ens volen pressionar i impressionar «37 miliones de soldados».

La guerra de rancúnia i enfrontament que es viu a Madrid no la porti a Catalunya, Sr. Iceta, aquí es fa el que es pot. I molts anònims voluntaris estan cobrint mancances que l'administració no hi pot arribar: confeccionant mascaretes, ajuda a gent gran, etc.

Crec que la Generalitat i el Govern del Sr. Sánchez, tot i els errors i la falta de previsió estan fent el que poden i saben, no jugui en el joc fàcil de la crítica. Ara és hora de remar tots junts, estimar i ajudar, hi va la vida de molta gent i el futur de les noves generacions. I tingui clar que l'autèntica vocació del polític és servir i no servir-se'n de la gent.

Per què l'Ajuntament de Girona i la Generalitat veten

l'exèrcit ?

Maria Salip Calvó GIRONA

L'exèrcit en molts llocs d'Espanya i en algun de Catalunya ha fet i està fent un gran servei humanitari, molt convenient i necessari,donat la crisi que estem patint, esterilitzant resi­dèn­cies, supermercats, estadis, etc. Per què aquí no el volen?, per baixes i inútils passions po­lí­tiques? Avui mateix a Girona les víctimes mortals han pujat a 18 persones. Per favor, senyors polítics, deixin de banda a­quests absurds sentiments i estiguin a l'altura de les circumstàncies.