Si ets l'oposició a l'Ajuntament de Barcelona has de considerar que l'equip de govern municipal ho fa tot malament. Si ets oposició al Govern de la Generalitat has de considerar que el Govern català ho fa tot malament. Si ets oposició al Govern d'Espanya has de considerar també que tot ho fa malament. Per contra, si ets dels comuns o socialista a Barcelona has de considerar que el govern municipal ho fa tot molt bé. Si ets d'ERC o dels post-CiU has de considerar que el Govern ho fa tot perfecte. Si ets socialista o de Podem has de considerar que el Govern de l'Estat és sensacional. Tothom s'ha begut l'enteniment. Tots sabem que en general fan el que poden, no en sabem més. Estic fart de tant sectarisme.

Crec que l'ansietat producte del confinament i la pressió està fent molt mal als polítics. Es veu a Twitter, per exemple, on persones en general assenyades diuen unes ximpleries de l'alçada del campanar. Hi ha massa responsables, ionquis de la política, que en estar a casa seva els agafen atacs d'angoixa que s'acaben convertint en piulades impresentables. La gent que és tan activa a les xarxes es nota que té una vida interior molt pobra. Una cosa que no entenc és la gran quantitat de declaracions, entrevistes i rodes de premsa que es fan en aquests dies tràgics. Crec que els governs han de donar informació, és clar, però fent un comunicat cada dia amb el nombre d'infectats, de morts, de número de malalts a UCIs i poca cosa més n'hi hauria prou. Fan rodes de premsa molt llargues per intentar no dir allò que en realitat tampoc saben. I els periodistes insisteixen i insisteixen per intentar omplir pàgines i pàgines de no-res.

Després de quasi un mes sense masca­re­tes, és patètic que el Govern espanyol n'en­viï a Catalunya 1.714.000. La delegada del Govern espanyol hauria d'haver dimitit per la frivolitat o almenys fer veure que es­tà emprenyada cessant fulminantment un seu tòtil col·laborador. Caldria cessar també el conseller Buch, que ha dit moltes insensateses. El cop d'estat feixista va ser con­tra l'Espanya republicana. Qualsevol de­mòcrata català s'emociona amb el Madrid del «no pasarán», començant pel Govern de Lluís Companys: «Madrileños, Catalunya os ama». Cal recordar que van frenar el feixisme tres anys a la ciutat universitària. Cinc mesos abans de l'inici de la II GM.

Jo no vull saber si les mascaretes les pa­ga el govern de la meva ciutat, de la Generalitat o de l'Estat. Vull tenir-ne i encara no en tinc cap. M'he fet una mascareta amb roba que, més que un confinat, semblo un atracador de bancs. Paguem impostos i els paguem el sou perquè treballin, no perquè parlin. I perquè es posin d'acord i solucionin els problemes. I que deixin de comportar-se com uns hooligans de pacotilla pensant que els ciutadans som tant imbècils com ells. I la gent, que no sigui tan sectària. L'alternativa no és entre uns i altres, l'alternativa si ens emprenyem molt molt, és que ens fem de la CNT.