21 de abril de 2020
21.04.2020
Diari de Girona

Cartes

21.04.2020 | 06:00
Cartes

Carta oberta a la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya
Mercè Vila Soler girona
Sra. Vergés, que fàcil és dir que ens fiquem al cap que mai més tornarem a la normalitat i desesperar-nos una mica més, com si no n'hi hagués prou. No la vull creure, perquè tinc esperança que les coses canviaran a millor. Si no ens podem abraçar ni petonejar amb qui volem, hem de guardar distàncies, hem de fer el colze-colze i ser asèptics en tot, si la fi de tot plegat és canviar els nostres hàbits relacionals per sempre més haurem de dir allò de: «baja mundo, que me apeo». I jo la primera. No vull viure en una societat així. Les que duem en l'ADN el gen de l'assertivitat, del pell amb pell, del petó engaltat, de l'encaixada de mans i l'abraçada cos amb cos, ho tornarem a fer perquè ens neguem a viure en un món més semblant a un quiròfan que no pas al que ha de ser. Si us plau! No ens ho demani com si es tractés d'una sentència a mort planant damunt dels nostres caps. Aquestes paraules, en un estat d'alarma i de confinament duríssim no es poden dir sense vaselina. Tinc esperança que trobarem el remei que ara manca, però no vull ni pensar en el preu a pagar si és la deshumanització social. Som humans racionals i empàtics, no robots programables, sense calidesa ni empatia. Entenc la situació actual, però d'aquí a canviar per sempre la nostra manera de ser socialment, no ho admeto. És trist pensar en un món mancat de mostres d'afecte que, si l'he de creure, deixaré als meus nets i als qui vinguin després. Treballi conjuntament amb els governs central i mundials si cal, recolzant amb efectius materials i humans on faci falta. I amb epidemiòlegs, científics i sanitaris que ja ho fan sense esma, mentre miren com vostès diuen i es desdiuen d'un dia per l'altre. En aquest tren hi anem tots, no mereixem descarrilar, ni tampoc cap visionària al capdavant de la nostra salut.


COVID-19, agraïment
Rosa Vilà Masanas GIRONA
Com a persona afectada per la COVID-19, voldria agrair i donar les gràcies a tothom que m'ha ajudat: al servei del 061, al CAP de Can Gibert del Pla-Girona, al Dr. Roger Fitó i la Dra. Núria Gispert, al personal de l'ambulància, en Marc que es va quedar amb mi gairebé 3 hores fins que em varen diagnosticar els resultats, tot el personal de l'hospital Dr. Trueta, sanitaris i servei de neteja, a la Dra. Gemma Àlvarez i el seu equip, sou uns grans professionals i molt humans. També un gran reconeixement a l'Hotel Salut Ibis, que estan fent una gran tasca, tant el personal sanitari com el personal del servei de neteja. M'he sentit molt ben tractada, i crec que en el nostre món encara hi ha molt bona gent.


Agraïment a la residència
Can Regàs
Família de Víctor López Girona
Des d'aquí volem enviar un fort agraïment a la residència Can Regàs: a la direcció, a l'equip mèdic i principalment a totes les cuidadores que amb carinyo han passat els últims moments amb en Víctor. Moltes gràcies per la vostra dedicació i per tot el suport que ens heu donat. Durant els últims mesos heu sigut una gran família per nosaltres i us trobarem a faltar. Molts ànims i no defalliu, esteu fent una gran feina.
Una abraçada per tots.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook