13 de maig de 2020
13.05.2020
Diari de Girona

Cartes

13.05.2020 | 06:00
Cartes

Resposta
a Albert Soler
Alícia Rey Miguel Presidenta de la Junta de govern del Col·legi Oficial d'Infermeres/rs de Girona (COIGI)
Senyor Director,
Hem llegit amb preocupació i tristesa l'article del periodista Albert Soler titulat «No sou herois, sou submisos». Ens sembla una irresponsabilitat que el periodista hagi escrit aquest article i que aquest diari l'hagi publicat. És una ofensa a la ciutadania i un menyspreu al treball impecable dels professionals sanitaris davant la pandèmia.
Els professionals sanitaris agraïm l'esforç col·lectiu de la ciutadania per evitar que es propagui la pandèmia, i també agraïm el reconeixement que expressen aplaudint-nos. No estem d'acord que es ridiculitzi i es banalitzi l'esforç de ciutadans i professionals sanitaris com fa el periodista en aquest article. Gràcies a aquest esforç de ciutadania i professionals de la salut, el nombre de contagis ha anat decreixent i el nostre sistema de salut no ha arribat al col·lapse, però la situació de risc no ha acabat.
La col·laboració dels ciutadans és necessària per protegir-los a ells i al sistema sanitari. Cal que es complexin unes normes per tal d'evitar que aquesta malaltia es continuï propagant i segueixi causant víctimes. No és el moment de relaxar-nos, ara més que mai cal complir les normes d'higiene, de distanciament social i seguretat que els experts venen repetint.
Ningú pensa que sigui fàcil quedar-se a casa i canviar tots els nostres costums i hàbits socials, però és necessari. Som conscients que tothom s'està sacrificant.
Ningú pot evitar que el Sr. Soler opini el que vulgui. Però pel bé de tots demanem a qui correspongui que actuï contra els que no compleixen les normes, se les salten i en fan apologia.


No sé si per al·lusions...
Marga Vila BANYOLES
Fa uns dies, al programa L'alcalde respon de Televisió Banyoles, el sr. Miquel Noguer, l'alcalde, va fer referència al mitjà El confidencial perquè va publicar que a Banyoles hi havia un focus important de contagis de la COVID. També va comentar que s'havien fet escrits en diaris manifestant el mateix i on es feia constar que, a Banyoles, les persones eren força irresponsables amb la situació de desconfinament i que contribuïen així a l'augment de contagis. Com que jo soc una de les persones que va fer un d'aquests escrits, m'he sentit indirectament al·ludida. El senyor Noguer va insinuar que aquestes informacions eren falses perquè no es basaven en dades oficials i que si els contagis augmenten no se sabrà fins d'aquí a quinze dies, que és el període d'incubació del virus. Ara li responc jo, senyor alcalde. El virus es pot contagiar des dels primers dies, fins i tot poden contagiar persones assimptomàtiques. No ho dic jo, ho diuen els científics. Per tant, l'augment de contagis s'ha pogut donar des de finals d'abril, que és quan ja es van començar a relaxar certes mesures i la gent va començar a sortir, primer els menors de 14 anys i més tard la població en general repartida per franjes horàries. Pel que fa a les dades oficials que vostè va proporcionar permeti'm que li digui que en aquesta situació que vivim «dades oficials» i «realitat» són conceptes totalment antagònics. Ah! Una altra cosa... no posi com a excusa que la meitat dels contagis s'han donat en residències geriàtriques, són contagis igualment. O és que els contagis en aquestes residències es consideren d'una altra categoria? Dades oficials? No em faci riure. Només hem de mirar enrere i fer una ullada a les dades d'assitència a manifestacions. Ball de xifres. Li agraeixo, això sí, que després de 7 setmanes s'hagin pres mesures de protecció al mercat municipal. Siguem autocrítics quan les coses no s'han fet bé, des de bon principi, ni per part del Govern català ni per part del Gobierno de España. Que es dediquin a buscar i a comprar testos PCR per a tothom en lloc de tanta xerrameca. Per cert, la Regió Sanitària de Girona es manté en fase 0. Per alguna cosa serà, no? Aprofito per tornar a agrair a tot el personal sanitari la feina que fan, sort en tenim!


Moviments sísmics a Anglès (la Selva)
pere espinet coll portaveu del Grup Municipal PAU (Per Anglès Units)
Fa pocs dies, la gent d'Anglès vam tenir un ensurt quan, havent dinat, una part del mobiliari de les nostres llars va trontollar. De sobte, vam mirar per la finestra per si hi havia hagut algun accident, però, al cap de poca estona, vam ser conscients que tot això era a conseqüència d'un moviment sísmic de magnitud 3,9 i a una profunditat de 5 km amb epicentre a Riudarenes.
No cal aprofundir en l'entorn natural on vivim els selvatans i les selvatanes; tenim gairebé de tot, però en aquest gairebé també conviuen amb nosaltres les ones sísmiques, amb els seus volcans i les plaques tectòniques.
Els pobles de la Selva Interior tenim al nostre damunt el pantà de Susqueda, i cada vegada que hi ha una sacsejada no ens queda cap més remei que pensar en el pantà.
El nostre Grup Municipal PAU (Per Anglès Units) va demanar, i ho hem tornat a fer, a l'equip de Govern del nostre Ajuntament d'Anglès que, per a una major tranquil·litat i una vegada instal·lats tots els elements de senyalització del Pla d'Autoprotecció aprovat, es fes un simulacre, tot avaluant-ne el procés; això sí, una vegada hagi passat aquest maleït covid-19.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook