Alguns consells

al SEPE

Jordi González Bayà GIRONA

Hola, soc gerent d'una empresa a Girona, i el dia 13 de març ens varen obligar a tancar les nostres portes als clients per causa de força major, per la COVID-19. Això va provocar que haguéssim d'iniciar un ERTO per a 64 dels nostres treballadors. Un ERTO que sembla que finalitzarà el 30 de juny segons han pactat.

Han passat més de dos mesos des d'aquella data i una gran majoria del meu personal no ha cobrat res. En l'aplicatiu del SEPE els apareix que des del 30 de març ja treballen (ni ells ni jo sabem a on. Ah clar! Treballen a casa, cuidant dels seus). També apareix que la causa de l'ERTO és per inundacions (per les del Gloria. No, l'aigua ja la vàrem treure tota). També que tenen dos fills a càrrec quan ja no en tenen, o que no en tenen quan a casa els aguanten.

Jo he provat de trucar al SEPE de Girona i no he aconseguit encara parlar amb ells. Alguna treballadora i treballador sí que ho han aconseguit i els diuen que el problema el tenim l'empresa.

Des d'aquí voldria dir dues coses al SEPE; la primera que molts ànims amb tota la feina que fan i la segona que deixin de comunicar informació equivocada als treballadors. Una proposta de contestador automàtic? «En aquests moments no podem atendre la seva trucada per estar solucionant els problemes que afecten a tants treballadors del nostre país. Gràcies.»

S.O.S. Bolquers

Bettina Sala Salla Girona

AmabeGirona és una associació que dona suport humà i material a les dones embarassades o amb nadons que es troben en una situació socioeconòmica precària. Aquí troben suport humà i també material necessari per als nadons: roba, alimentació, cotxets, bolquers, etc. En aquests moments ens trobem en una situació d'emergècia, ja no ens queda ni un sol paquet de bolquers, producte imprescindible per als nadons. Et demanem un petit gest solidari, que aportis un paquet de bolquers (qualsevol talla) i que ho facis extensiu als teus familiars i amics.

Ens el pots portar al nostre local situat al c/Cor de Maria, 7 (Girona) obert de dilluns a dijous de 10 a 13 h i divendres de 10 a 13 h i de 17 a 20 h. També pots contactar amb nosaltres via correu electrònic a l'adreça Amabegirona@gmail.com.

Les mares i els nadons t'ho agrairan molt.

Maçanet, dos mesos sense CAP

Josep Maria pi Maçanet de la Selva

Titular del Diari de Girona: «Més d'un milió de tests per saber la immunitat, Girona amplia proves PCR als CAPs». No serà a Maçanet, que fa dos mesos estem sense CAP, amb una població superior a 7.000 habitants. Conselleria de Sanitat, esteu convertint l'atenció mèdica amb un nou virus.

Jo personalment he demanat a ONGs, que els dimecres mercat de Maçanet vinguin a atendre persones necessitades.

Als petits emprenedors - autònoms

Lluís Torner i Callicó Girona

Arran dels greus problemes que ha comportat la COVID-19, primer a la salut i ara a l'economia, molta gent ho passarà molt malament, entre ells els petits botiguers, emprenedors i autònoms. Aquells que hem tingut botiguers a la família, entenem que alguns hagueu pensat en plegar. Penseu-ho bé, no us precipiteu, no deixeu que les grans superfícies, us guanyin la partida, encara hi ha gent que us prefereix. Demaneu ajut, us en sortireu. Ànims!

«A tots aquells emprenedors, que avui esteu espantats, per la greu situació, que el covid us ha deixat./Alguns heu pensat tancar, veieu molt difícil seguir, és com tornar a començar, i això clar!, us fa patir./ No tanqueu, sigueu valents!, obriu les vostres botigues, us ho demanen els clients,/ no perdeu la valentia./ El vostre nom, d'autònoms,/ sinònim d'autonomia, ve a dir que sou els amos del negoci o botiga./ Teniu petites empreses, que dins del comerç català, mantenen viva la fama, que tant us ha fet destacar./ El poble de Catalunya, ha estat sempre comerciant, si perdeu aquesta fama, la pèrdua serà molt gran./ L'estat i l'autonomia, les Cambres i Ajuntaments, us han de donar l'ajuda, així com, també, els clients./ Revestiu-vos d'energia, feu front a les dificultats, el país us necessita, per mantenir la qualitat. / No deixeu que us agafin, el lloc, grans superfícies, agrada més que sens tracti, tu a tu, a les botigues. És el nostre parer.