El poder dels jutges

Miquel Casanova Vilagran Girona

Vull expressar la meva indignació davant d'uns fets que passo a explicar.

Soc avi de dos nens de 12 i 9 anys, respectivament, fruit d'una relació que la meva filla va tenir. Aquests dos nens estan diagnosticats tots dos de TDH i el gran a més a més d'un trastorn anomenat Negativisme Desafiant. Varen ser diagnosticats per la UTAE de l'hospital San Joan de Déu de Barcelona ja fa uns quants anys. Estan medicats i han assistit a consultes psiquiàtriques i psicològiques de control cada 3 0 4 mesos, i a un gabinet neuropsicològic a Girona cada 15 dies.

Degut al fet que el pare s'ha negat a dur la mainada a les activitats tant extraescolars com mèdiques, vàrem interposar demanda judicial.

Quedi clar que el pare no ha pagat mai ni se li ha exigit mai fer-ho. Doncs bé, la jutgessa no solament dona la raó al pare per no portar els nens a les activitats extraescolars i classes de reforç que necessiten, sinó que a més prohibeix que els nens siguin tractats a l'hospital Sant Joan de Déu i al gabinet neuropsicològic de Girona, i obliga que si­guin tractats per la Seguretat Social. (Fa 10 mesos que esperem que ens donin hora de primera visita).

Hem fet recurs a la sentència el mes de febrer d'enguany i estem esperant la resolució. Mentrestant els nens no van a extraescolars ni a classes de repàs i tampoc al metge. De moment els donem la medicació que prenien, i no tenen control mèdic.

Aquesta és la justícia que tenim en aquest país.

Amnistia convincent, l'indult perdó

Joan Janoher I Sadurní Vulpellac

L'Estat té un greu problema: està interessat a indultar els presos polítics, que vol dir perdonar. Jo, igual que els empresonats, no crec que s'hagin de perdonar perquè res han fet per rebre el mateix. Un fet insòlit al qual convé posar atenció, per com se'ls va jutjar de manera injusta dintre un procediment venjatiu amb condicions repressives després dels fets ocorreguts el 27 de setembre, i l'anomenat 1-O del 2017. Unes situacions prou compromeses per defugir dels delictes dels quals foren acusats, i d'acord amb la repressió del 155.

No es pot admetre sota cap bandera democràtica els judicis rigorosos portats a terme per la jurisdicció espanyola com a ressentiment pels fets anomenats d'envair la Tresoreria d'Economia de Catalunya, i de posar les urnes al carrer. Les dues accions, sempre en caire pacífic i respectuós, foren truncades per les forces de l'Estat amb una duresa fora de control cívic i de respecte a tota la ciutadania, i en escridassar els invasors aquests amb males maneres imposaren la seva brutalitat i desconsideració. Hom, el resultat ja conegut per a tothom. Va com­portar l'empresonament dels ­nostres representants, als quals ara volen indultar. Aquests no neces­siten perdó perquè res han fet, només l'amnistia és valida per negociar.

Anglès, sense les Festes de la Verge

del Remei

pere espinet coll portaveu del Grup Municipal PAU (Per Anglès Units)

No cal dir que estem passant per uns moments d'incertesa i d'inseguretat, degut en part a l'efecte covid-19. Tenim l'enemic a casa i no acabem de vèncer-lo.

El panorama és el que és i l'Ajuntament d'Anglès ha decidit suspendre els actes lúdics de la tradicional i molt preuada Festa de la Verge del Remei, patrona del nostre poble i orgull dels vilatans i vilatanes. El nostre Grup Municipal PAU (Per Anglès Units) a l'oposició en part estem d'acord amb algunes de les decisions preses per l'equip de Govern sobre l'efecte covid-19, però creiem que hi ha actes que, per la seva singularitat, no representen perill, com molt bé podrien ser els concursos de pintura ràpida, que s'han portat a terme en més de trenta edicions i que han donat un renom a la nostra població. Ara, ens trobem en uns moments en què ens calen actes i accions que ens ajudin a aixecar la moral i creiem que fites com les de la pintura ens poden ajudar molt.

Tot i això, pobles del nostre entorn han celebrat festes i diades amb les mesures dictades pel PROCICAT.

La nostra església, com ja és tradicional, durant aquests dies, romandrà oberta. Tothom que vulgui podrà fer alguna ofrena a la Verge del Remei, no estaria de més demanar-li l'empar per al nostre poble i les nostres famílies.